Kaip šeštadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, sausio 13-ąją Kaune 26 metų moteris pagimdė sūnų, kurį matė tik kelias akimirkas. Po to ją ištiko koma.

Reanimacijoje gulinčios ligonės būklė penktadienį vis dar buvo labai sunki.

Jei ne gausybė medicinos aparatų, kuriais į moters organizmą plūsta deguonis, vėdinami plaučiai, jos širdis jau būtų nustojusi plakti.

Pasaulį išvydusio kūdikio motina negalėjo net pabučiuoti, nes tai keltų pavojų jo gyvybei. Verkiantį mažylį medikai suvystė ir lydimi gimdyvės žvilgsnio skubiai perkėlė į neišnešiotų naujagimių palatą.

Pasak „Lietuvos ryto“, tai, kad Alytaus gyventoja serga AIDS, Kauno gydytojai sužinojo tik likus pusantros savaitės iki gimdymo.

Medikų dar nepasiekė visi mažylio sveikatos tyrimų rezultatai, bet viltis, kad jo širdis plaks ilgus metus, rusena stipriai.

„Pirminiai tyrimai nerodo, kad vaikelis sirgtų tuberkulioze ar būtų užsikrėtęs ŽIV”, – „Lietuvos rytui” sakė vaikų pulmonologijos skyriaus vedėja Dalia Steponavičienė.

Alytaus gyventoja, pastojusi penktą kartą, į ginekologus nesikreipė. Pernai gegužę Alytaus apskrities tuberkuliozės ligoninės medikams, kurie ją gydė, moteris pareiškė išvykstanti į užsienį. Tačiau to nepadarė.

2011 metų gruodžio pabaigoje namuose ją ėmė kamuoti stiprus dusulys. Sausio 2-ąją sunkiai kvėpuojančią moterį greitoji pagalba nuvežė į Alytaus apskrities ligoninės reanimacijos skyrių.

Reanimatologas Dmitrijus Kačiurinas iškart paskambino kolegai V.Pilviniui ir paprašė gelbėti ligonę. Iš Kauno atsiųstas reanimobilis pacientę pristatė į šio miesto klinikų reanimacijos skyrių.

Motina užsikrėtė ŽIV pagimdžiusi ketvirtą vaiką, kuriam šiuo metu – ketveri metai. Įtariama, kad alytiškę užkrėtė jos vyras. Tai sužinojusi moteris jį paliko, bet, anot dienraščio, praėjus keleriems metams ji pagimdė dar vieną vaiką, užmezgusi draugystę su vienu savo naujųjų draugų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją