Medikai rekomenduoja moterims prieš planuojant pastojimą pasitikrinti kraują. Ir I tipo diabetas, kuris išsivysto vaikystėje, ir II tipo diabetas, kuris dažniausiai atsiranda dėl mitybos, kelia tuos pačius rūpesčius – sunku kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje. Būtent tai ir didina įgimtų ydų tikimybę bei kelia persileidimo ir neišnešioto kūdikio gimimo grėsmę.

Niukaslio universiteto mokslininkai konstatuoja, kad iš 401149 išnagrinėtų nėštumo atvejų 1996-2008 metų laikotarpyje net 1677 moterims buvo nustatytas diabetas. Įgimtų ydų rizika diabetu nesergančių moterų grupėje siekė 19 atvejų iš tūkstančio gimdymų, o sergančių grupėje – net 72 atvejai iš tūkstančio gimdymų.

Tyrimui vadovavusi mokslų daktarė Ruth Bell tvirtina, kad dauguma apsigimimų pasireiškia per pirmas keturias – šešias savaites. Bet kokiu atveju medikai tikina, jog norint pagimdyti sveiką kūdikį, būtina pasiekti, kad cukraus kiekis kraujyje neviršytų 6,1 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją