Iš pradžių gydytojai pagalvojo, kad Oliveris Morganas gimė negyvas, 25 minutes jiems nepavyko užfiksuoti širdies plakimo. Galiausiai uždėjus deguonies kaukę, atlikus švelnų širdies masažą ir perpylus kraujo, naujagimis atsigavo. Oliveris auga sveikas, dabar jam – daugiau nei vieneri metai.

Sausio 26 d. motina Katy (36 m.) iš Meidstouno (Kento grafystė) pasakojo leidiniui „The Sun“: „Oliverio gimimas buvo toks sudėtingas, kad tik dabar galiu apie tai kalbėti. Jis gimė be gyvybės ženklų, kūne visiškai nebuvo kraujo, na bet dabar štai sėdi ir šypsosi. Gydytojai tiesiogine šių žodžių prasme grąžino jį į gyvenimą. Amžinai būsiu dėkinga už šią nuostabią dovaną.“

Dėl retos nėštumo komplikacijos (lot. vasa praevia), kurios metu vaisius kraujuoja iš pirmeigės placentos kraujagyslių, įsčiose susiformavo papildoma kraujagyslė. Po 37-ių su puse nėštumo savaičių ji trūko. Moterį skubiai atvežė į ligoninę, ją ištyrę medikai suprato, kad kūdikis visiškai nebeturi kraujo.

Oliveris gimė anksti ryte atlikus Cezario pjūvį. Jis svėrė beveik tris kilogramus. Iš pradžių gydytojai bandė grąžinti jam sąmonę, paskui perpylė kraujo į dar nenukirptą virkštelę. Po beveik pusvalandžio ėmė plakti širdelė, o perpylus daugiau kraujo, naujagimis sustiprėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)