Prancūzijos implantų gamintoja, skandalingai išgarsėjusi kompanija PIP, ir vyrų krūtinės bei sėklidžių implantus gamino su tuo pačiu kenksmingu silikono užpildu, skelbia „Le Parisien“.

Vyrams skirti proteziniai implantai buvo eksportuojami į užsienį, tačiau kol kas nežinoma, kiek stipriosios lyties atstovų visame pasaulyje nešioja sveikatai ar net gyvybei pavojingus implantus.

Šis faktas buvo atskleistas po to, kai dar gruodį į viešumą iškilo informacija, jog PIP pagaminti krūtų implantai nesaugūs.

Skaičiuojama, jog apie 400 tūkst. moterų visame pasaulyje nešioja PIP pagamintus krūtų implantus, kuriuose buvo aptikta niekada su žmonėmis nebandyto pramoninio degalų priedo.

Prancūzijos pareigūnai ragina moteris kreiptis į medikus dėl PIP pagamintų implantų pašalinimo, baiminantis, jog jie gal įplyšti.

Dabar dienraštis „Le Parisien“ teigia: „Atlikus tyrimą paaiškėjo, jog PIP pardavinėjo krūtinės ir sėklidžių implantus ir vyrams. Manoma, jog buvę PIP kompanijos darbuotojai minėtuosius implantus gamino iš to paties užteršto silikono, iš kurių padaryti ir sveikatai padaryti krūtų implantai. Kol kas neturime informacijos, kiek tokių implantų buvo pagaminta, tačiau puikiai suvokiame, jog jie buvo eksportuojami ir į užsienį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)