Praėjusios kadencijos taryba buvo nusprendusi neperduoti Klaipėdos universitetinės ligoninės savininkės teisių Sveikatos apsaugos ministerijai, rašo VE.lt.

Posėdyje dalyvavusio sveikatos apsaugos ministro patarėjo Mindaugo Marcinkevičiaus teigimu, tik dviejų sujungtų ligoninių pagrindu būtų galima Klaipėdoje formuoti trečią universitetinį centrą - tokį, koks jau yra Vilniuje ir Kaune.

Be to, M. Marcinkevičiaus teigimu, sujungus ligonines būtų jaučiama ir ekonominė nauda - per artimiausius metus būtų sutaupoma nuo pusantro iki dviejų milijonų litų.

Tiesa, vasaros viduryje uostamiestyje viešėjęs sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys ir buvo tas žmogus, kuris prašė Klaipėdos politikų dar kartą apsvarstyti pavaldumo klausimą, mat pagal įstatymus, minėtų universitetinių centrų steigėjai gali būti tik universitetai ir valstybė.

Klaipėdos miesto tarybos nariai, nepritarę pakeitimams, paliko galioti pirminį sprendimą - sujungti dvi ligonines, bet neperduoti KUL savininko teisių Sveikatos apsaugos ministerijai. Taip pat nutarta kreiptis į ministeriją, kad ši inicijuotų įstatymų pataisas, kurios numatytų ir kitus universitetinių centrų steigėjus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją