„Galvojant, kada ta įranga galėjo atsirasti, dauguma mano kolegų kalba, kad tikrai per mano atostogas, kai dvi dienas su puse mano kabinete dirbo laikinasis ligoninės vadovas Eduardas Vaitkus. Pastaruoju metu kaip tik vyko sekretoriato remontas, referentė čia nesėdėjo, tad tikrai galėjo bet kas patekti“, - DELFI teigė K. Mazurkevičius.

Anot jo, kolegos esą sakę, kad čia ne kartą lankėsi Kauno savivaldybės atstovai, iš kurių ligoninė patiria spaudimą priimti tam tikrus sprendimus. Per praėjusias K. Mazurkevičiaus atostogas esą jo kolegos buvo spaudžiami dalį ligoninės patalpų atiduoti į privačias rankas.

„Kas keisčiausia, kai ketvirtadienį E. Vaitkus iš ligoninės jau buvo išlydimas, žmonės, pamatę, kad jis ateina, neleido jam nė akimirkai pasilikti vienam, nors jis primygtinai to prašė, net reikalavo jam leisti susikrauti daiktus vienam. Todėl kas paneigs, kad jis nespėjo kažko pamatyti ar patvarkyti. Mano dėmesį iš karto patraukė truputį pastumdyti baldai.

Pirmąją „blakę“ aptikome visiškai atsitiktinai. Atjungiau kompiuterį, o tam reikėjo atitraukti stalą. Lendant keliais prie rozečių, akis užkliuvo už kažkokio darinio stalo apačioje. Kas tai, sužinojau tik tuomet, kai atvykę policijos pareigūnai jį nuėmė. Tai nedidelis įrenginukas su laideliu. Viskas atrodo padaryta gana neprofesionalai, bet kas paneigs, kad taip padaryta specialiai. Gal kažkur užslėpti tobulesni įrenginiai, o šie padėti tik nuraminimui“, - svarstė pašnekovas.

Anot K. Mazurkevičiaus, šiuo metu kilusią įtampą ligoninėje išprovokavo drastiški steigėjų (Kauno savivaldybės) veiksmai, kai buvo paskirtas vadovas iš šalies.

„Ir dabar aš nežinau, kur gali būti panaudota surinkta informacija, negaliu nuraminti žmonių. Man sakė, kad E. Vaitkus dokumentus švietė kalnais. Nė neabejoju, kad jis buvo įsijungęs ir mano kompiuterį, kuris neturi jokio slaptažodžio, o čia yra personalo programa, kurioje galima rasti visus duomenis apie darbuotojus. O juk jis iš esmės konkurencinės ligoninės darbuotojas (Kauno klinikų – DELFI). Pareigūnai sakė, kad dėl įvykio bus pradėtas ikiteisminis tyrimas. Panašu, kad kažkam įdomu, kas pas mus vyksta ligoninėje, kas čia lankosi. „Blakes“ pastebėjome ne iš karto, o šiandien ryte aptarinėjome svarbiausius dalykus. Man grįžus iš atostogų darbuotojai norėjo pasidalinti informacija“, - nuogąstavo K. Mazurkevičius.

Anot jo, informacija gali būti panaudota patiems įvairiausiems tikslams. Esą jam pačiam teko matyt, kaip galima gabalais pateikti informaciją ir sudaryti klaidingą įspūdį apie ligoninėje vykstančius dalykus.

„Mes kalbame apie perspektyvas, apie viešuosius pirkimus, struktūrinius pokyčius, o tai labai aktualu, kadangi mes tris mėnesius nežmoniškai jaučiame spaudimą dėl viešųjų pirkimų, o per praėjusias mano atostogas darbuotojai jautė didžiulį spaudimą, kad dalis ligoninės patalpų būtų atiduota į privačias rankas“, - tikino ligoninės vadovas.

Ligoninės vadovas apie rastą šnipinėjimo įrangą pranešė policijai.

DELFI primena, kad nepavykus į tarnybinę kėdę vietoj atostogaujančio Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus Kęstučio Mazurkevičiaus pasodinti kitoje sveikatos priežiūros įstaigoje ketvirčiu etato dirbantį profesorių, buvusį ministro Žilvino Padaigos patarėją Eduardą Vaitkų, ligoninės steigėja - miesto savivaldybė - nusprendė kreiptis į prokuratūrą.

Kauno apygardos prokuratūros prašoma pradėti ikiteisminį tyrimą dėl K. Mazurkevičiaus veiksmų. Kaip teigė vieno iš Kauno miesto tarybos komitetų pirmininkas socialdemokratas Artūras Orlauskas, ligoninės vadovas esą įtariamas dokumentų klastojimu ir lėšų iššvaistymu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)