Dr. Rachel Huxley ir dr. Markas Woodwardas išanalizavo 86 prieš tai atliktų tyrimų rezultatus, kurie apėmė duomenis apie beveik keturis milijonus žmonių. Mokslininkai padarė išvadą, kad cigarečių dūmai labiau kenkia moterims, nors nikotino metabolizmo procesas moters organizme įvyksta greičiau, rašo „The Independent“.

Ankstesni tyrimai taip pat parodė, kad rūkančioms moterims gresia dukart didesnė plaučių vėžio rizika, nei vyrams. Mirties nuo išeminės širdies ligos rizika rūkantiesiems smarkiai sumažėja, kai tik jie meta rūkyti. Tačiau moterims tai padaryti daug sunkiau.

Mokslininkams kelia nerimą tai, kad rūkančių moterų skaičius auga greičiau, nei rūkančių vyrų. Be to, tabako kompanijos vis dažniau savo produkciją nukreipia į moteris, kurioms, be kitų dalykų, bandoma įteigti, kad rūkymas padeda numesti svorį. Šiuo metu moterys sudaro penktadalį visų rūkančiųjų pasaulyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją