Nemalonius kvapus žmonės jaučia ne tik šalia manekenus gaminančios bendrovės „International Display Works“ (IDW) pastato, bet ir namuose. Nors artimiausias daugiabutis stovi už daugiau nei šimto metrų, jo gyventojai teigia tiek rytais, tiek vakarais uodžiantys acetoną.

Vilniaus aplinkosaugininkai teigia sulaukę skundų dėl šios gamyklos, joje ne sykį buvo atlikti patikrinimai, tačiau taršos pažeidimų nenustatyta. Šiuo metu pradėtas dar vienas patikrinimas.

Vilniaus visuomenės sveikatos centro (VVSC) atstovai taip pat ne sykį sulaukė skundų dėl IDW skleidžiamų kvapų. Gyventojų namuose atlikti oro taršos matavimai parodė, kad tirtų medžiagų koncentracija normų neviršijo. Tiesa, acetono tarša nebuvo išmatuota, mat VVSC laboratorijos specialistai neturėjo tam priemonių.

Tuo tarpu IDW vadovas Remigijus Milašius aiškina, jog gamykla buvo pastatyta pramoninėje zonoje, kai čia dar nebuvo gyvenamųjų pastatų, ir turi visus reikiamus leidimus, taršos normų neviršija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją