Ministrė tai pripažino, kai parlamento narys leiboristas Markas Tami paklausė, ar Sveikatos departamentas įvertino šių lempučių poveikį žmonėms, kurių jautrios akys.

A. Milton pacitavo Europos Komisijos Atsirandančių ir naujai nustatomų sveikatos pavojų mokslinio komiteto (ANNSPMK) ataskaitą, kurioje teigiama, kad rizikos grupėje yra 250 tūkst. Europos Sąjungos gyventojų, kurie turi regėjimo ar neurologinių sutrikimų arba yra jautrūs šviesai.

Ji pasakė: „Tikslių duomenų iš Didžiosios Britanijos neturime, tačiau įvertinus ANNSPMK statistiką, mūsų šalyje nuo šių lempučių galėjo nukentėti 30–40 tūkst. žmonių.“

2008 m. Sveikatos apsaugos agentūros ataskaitoje įspėjama, kad kompaktiškos fluorescencinės elektros lemputės (angl. CFL – compact fluorescent lamp) skleidžia ultravioletinius spindulius, be to, skleidžia mirguliuojančią šviesą.

Ultravioletiniai spinduliai kai kuriems žmonėms gali sukelti odos reakciją – bėrimus, o kai kuriais atvejais netgi vilkligę arba odos tuberkuliozę (autoimuninę ligą, kurios simptomai apima nuovargį ir sąnarių skausmą).
Nuo šviesos mirgėjimo gali skaudėti akis, o autizmu sergantiems pacientams net gali paūmėti pasikartojantis elgesys.

A. Milton pridūrė: „Departamentas ir toliau bendradarbiauja su Sveikatos apsaugos agentūra, pacientais, medikais ir apšvietimo pramone, ir siekia užtikrinti, kad būtų laikomasi sveikatos apsaugos reikalavimų.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją