Medikas Hyonas Choi su kolegomis iš Masačūsetso ligoninės (Massachusetts General Hospital) 12 metų stebėjo 47 tūkstančių vyrų sveikatos būkles ir fiksavo jų alkoholio vartojimo pomėgius. Po tokio ilgalaikio stebėjimo buvo padaryta išvada, kad alaus mėgėjams gresia podagra, o vyno mėgėjams – ne.
Podagra – medžiagų apykaitos organizme sutrikimas. Sergant šia liga ištinka sąnarių skausmo priepuoliai, liga pažeidžia kraujagysles – dažniausiai inkstų ir širdies.
Iš 47 tūkst. tiriamųjų 730 susirgo podagra. Patikrinus ligonių pateiktus duomenis paaiškėjo, kad jei per parą išgeriami du ar daugiau bokalų alaus, tuomet ligos tikimybė padidėja 2,5 karto.
Mediko teigimu, dėl to reikėtų kaltinti nealkoholinį alaus komponentą – puriną. Alus yra vienintelis alkoholinis gėrimas, kurio sudėtyje yra nemažas purino kiekis.
Saikingas kasdieninis vyno vartojimas pietų ar vakarienės metu šios ligos tikimybės nedidina.