Maždaug trečdaliui klaipėdiečių iš pirmosios vandenvietės tiekiamame vandenyje yra per didelė fluorido koncentracija. Toks vanduo yra ypač kenksmingas mažiems vaikams – sukelia dantų ir kaulų sistemos vystymosi sutrikimus.

Kaip skelbia Lietuvos radijas, bendrovė „Klaipėdos vanduo“ naujus vandens ruošimo įrenginius tikisi pastatyti už Europos Sąjungos lėšas, tačiau dėl įsisukusios teismų karuselės paramos baiminasi netekti.

Išimties tvarka bendrovei „Klaipėdos vanduo“ higienos normų neatitinkantį geriamąjį vandenį tiekti leista iki 2013 metų. Anot bendrovės vadovo Leono Makūno, ketinama stati naujus vandens ruošimo įrenginius, yra parengtas projektas, kurio vertė – 26 milijonai litų. Didžiąją dalį tikimasi gauti iš Europos sąjungos fondų.

Tačiau po viešųjų pirkimų konkurso jo dalyviams pradėjus skųstis teismams, projekto vykdymas jau vėluoja 13 mėnesių. Jeigu sutarties dėl vandens ruošimo įrenginių statybos nepavyktų pasirašyti iki kitų metų birželio, anot bendrovės atstovų, Europos Sąjungos lėšos būtų prarastos. Tokiu atveju naujiems vandens ruošimo įrenginiams statyti jų tektų skolintis ir greičiausiai – didinti vandens kainą.