Kauno taryba pritarė, kad ligoninės būtų reorganizuotos sujungimo būdu, sujungiant jas į vieną juridinį asmenį – viešąją įstaigą Kauno savivaldybės ligoninę. Tiesa, tarybos posėdžio metu nuspręsta, kad naujasis darinys vadinsis Kauno Raudonojo Kryžiaus ligoninė.

Beje, šiam sprendimo projektui buvo pritarta ne įprastu, o vardiniu balsavimu – už balsavo 19 tarybos narių, 17 - prieš, 2 – susilaikė.

Naujojo juridinio vieneto laikinuoju vadovu paskirtas RKL direktorius Kęstutis Mazurkevičius. Vėliau bus skelbiamas konkursas direktoriaus (vyriausiojo gydytojo) kėdei užimti.

Iki šio RKL ligoninėje dirbo apie 500 darbuotojų, II klinikinėje ligoninėje – triskart daugiau.

Kol kas abiejų sujungtų ligoninių darbuotojai išsaugos darbo vietas, tačiau vėliau restruktūrizuojant ligoninės valdymą dalis darbuotojų greičiausiai bus atleista.

Kauno meras Andrius Kupčinskas teigė, kad buvo būtina ligonines sujungti „taip optimalizuojant jų valdymą“. Be to, atlikus studijas konstatuota, kad lovų skaičius Kaune gerokai per didelis ir būtina jį mažinti.

Tarybos opozicija negailėjo aštrios kritikos priimtam sprendimo projektui. Skambėjo tokie priekaištai kaip nesirūpinimas žmonių interesais, RKL ligoninės žlugdymas. Be to, kai kurie tarybos nariai buvo tikri, kad kažkam parūpo RKL pastatai, esantys Laisvės alėjoje, netoli Įgulos bažnyčios (Soboro).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)