"Nutarta atsisakyti pagal grafiką budinčios ligoninės funkcijų ir kiekvieną dieną greitosios pagalbos atvežtus ligonius priimti visoms ligoninėms", - rašoma Vilniaus teritorinės ligonių kasos pranešime.

Naujoje sutartyje numatyta, kiek tokių skubiai medicinos pagalbai parengtų vietų turi turėti kiekviena ligoninė, o Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stotis įpareigota nuvežti pacientus į artimiausią ligoninę, stebint, kad ligonių paskirstymas būtų proporcingas turimoms lovoms.

2007 m. Sveikatos apsaugos ministerija, Vilniaus apskrities viršininko administracija, Vilniaus miesto savivaldybė ir Vilniaus rajono savivaldybė buvo pasirašiusios susitarimą ir įpareigojusios Vilniaus ligoninių vadovus sudaryti grafiką dėl greitosios medicinos pagalbos ligonių priėmimo.

Atitinkamos gydymo įstaigos nustatytomis mėnesio dienomis privalėjo užtikrinti greitosios pagalbos pristatytų pacientų ištyrimą ir gydymą dėl vidaus ar nervų ligų priėmimo ir skubios pagalbos skyriuje ar stacionare.

"Tačiau praktika parodė, kad ši sistema prasta ir pacientams, ir gydymo įstaigoms. Pavyzdžiui, vieną dieną ligonis, gyvenantis Lazdynuose, greitosios pagalbos automobiliu buvo vežamas į Antakalnį, o kitą dieną atvirkščiai - iš Antakalnio į Lazdynus. O juk pakeliui sugaištas laikas gali būti lemtingas", - teigiama Vilniaus teritorinės ligonių kasos pranešime.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją