Asmuo, kuriam suteiktas garbės donoro vardas, turi teisę gauti valstybinę pensiją Nemokamas kraujo davimas garbės donoro vardui gauti skaičiuojamas nuo Kraujo donorystės įstatymo įsigaliojimo dienos (1997 m.).

Nusipelniusio donoro vardai suteikti: Tomui Čepui, Antanui Gailiušiui, Dainiui Kirvelai. Nusipelniusio donoro vardas suteikiamas asmeniui, daugiau kaip 30 kartų nemokamai davusiam kraujo ir aktyviai propaguojančiam neatlygintiną kraujo donorystę.

Dar 23 asmenims suteikti donorystės žymūno vardai. Šiais pažymėjimais apdovanojami kraujo donorai, daugiau kaip 20 kartų nemokamai davę kraujo ir aktyviai propaguojantys neatlygintiną kraujo donorystę.

Lietuvos donorystės žymūno, nusipelniusio donoro ir garbės donoro vardai yra viena iš priemonių, skatinančių neatlygintiną kraujo donorystę. Pastaraisiai metais visuomenėje populiarėjant neatlygintinos kraujo donorystės idėjoms daugėja ir aktyvių neatlygintinų kraujo donorų, kurie ne tik nemokamai duoda kraujo, bet ir prisideda prie kraujo donorystės propagavimo. Šiuo metu VšĮ Nacionaliniame kraujo centre neatlygintinai kraujo duoda apie 40 procentų kraujo donorų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją