Paskatinti prognozių, kad apie 2025 metus rūkymas kasmet nusineš po 10 mln. gyvybių (dukart daugiau nei dabar), praėjusią savaitę turtingiausias pasaulio žmogus, buvęs korporacijos „Microsoft“ vadovas Billas Gatesas kartu su multimilijardieriumi Niujorko meru Michaelu Bloombergu skyrė 375 mln. dolerių prieš rūkymą nukreiptoms programoms besivystančiose šalyse.

Šie pinigai papildys M.Bloombergo 2005 įsteigtą fondą „Iniciatyva tabako suvartojimui mažinti“, kuriame jau yra 125 mln. dolerių.

Fondas finansuos visuomenės informavimo kampanijas, skirtas kovoti su didžiųjų tabako įmonių galia. Šios įmonės neretai kaltinamos besivystančiose šalyse vartojant metodus, kurie vakarų valstybėse jau uždrausti – pavyzdžiui, reklamas, kuriomis rūkymas siejamas su pasiekimais ir turtais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją