Praėjusiais metais jauniausias sifiliu užsikrėtęs paauglys buvo vos 17 metų. Buvo užfiksuotas ir užsikrėtęs 16 metų moksleivis“, – dienraščiui pasakojo Vilniaus visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vyriausioji specialistė Irma Bogdanovičienė.

Specialistus stebina ir tai, kad žmonės nelinkę saugotis. Atliktos apklausos duomenys parodė, kad tik 3 procentai prezervatyvus naudoja visuomet, 67 – retai, o 30 procentų – apskritai nenaudoja.

Todėl visi vilniečiai, turėję atsitiktinių lytinių santykių ar santykių su ne itin gerai pažįstamais partneriais, jei nebuvo naudojamos apsisaugojimo priemonės, turėtų kuo skubiau pasitikrinti.

Nuo 2004 metų mieste daugėja ir susirgimų kitomis lytiškai plintančiomis ligomis – gonorėja, chlamidioze. „Gaila žmonių, kurie nesisaugo, nes gali susigadinti savo gyvenimą, pavyzdžiui, lytiškai plintanti liga chlamidiozė sukelia nevaisingumą“, – tvirtino I.Bogdanovičienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją