Teismo sprendimu R. J. Jankūnui VVKT taip pat privalės sumokėti atlyginimą už priverstinį pravaikštos laiką. Ar bylą pralaimėjusi SAM sprendimą skųs Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, kol kas neaišku.

„Džiaugiuosi, kad šią bylą Lietuvos teismas išsprendė europietiškai, aš gi puikiai žinau, kad pasirašiau įsakymą, kurį rengė visi atsakingi tarnybos specialistai", - po teismo žurnalistams pareiškė R. J. Jankūnas.

Praėjusių metų liepos 19-ąją VVKT sudaryta Tarnybinių nusižengimų tyrimo komisija nustatė, kad R.J.Jankūnas netinkamai vykdė pareigas, nes laikinai pavaduodamas atostogų išėjusią tarnybos viršininkę pasirašė raštą Europos Komisijai, kuriame nurodė, kad panaikinamas rinkodaros teisės pažymėjimo galiojimas biotechnologiniam vaistiniam preparatui „Grasalva".

Remdamasi Komisijos išvadomis, VVKT viršininkė Aurelija Kulčickienė-Gutienė atleido R. J. Jankūną iš pareigų.

R. J. Jankūnas kreipėsi į teismą prašydamas panaikinti Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos viršininkės įsakymą, kuriuo jis buvo atleistas iš VVKT viršininkės pavaduotojo pareigų.

Skunde teismui VVKT viršininkės pavaduotojas nurodė, kad tarnybinė nuobauda jam skirta neteisėtai, grubiai pažeidžiant Tarnybinių nuobaudų skyrimo valstybės tarnautojams taisykles bei Valstybės tarnybos įstatymo nuostatas, siekiant asmeninių, su valstybės tarnyba nesuderintų tikslų.

R. J. Jankūno manymu, Komisija, neįvertinusi ir nepaneigusi jo paaiškinime pateiktų aplinkybių, negalėjo nurodyti ir nustatyti jo kaltės, o nenustačiusi kaltės, negalėjo ir taikyti tarnybinės atsakomybės.

R. J. Jankūnas įsitikinęs, kad tapo pirmuoju Lietuvos istorijoje valstybės tarnautoju, atleistu už teisėtų Europos Komisijos reikalavimų vykdymą.

VVKT atstovai teismui paaiškino, kad R. J. Jankūnas, laikinai eidamas VVKT viršininko pareigas, neaptaręs savo pozicijos su SAM, neturėdamas tam įgaliojimų, 2007-ųjų liepos 12-ąją parengė, pasirašė ir išsiuntė Europos Komisijai raštą, kuriame nurodė, kad panaikinamas rinkodaros teisės pažymėjimo vaistui „Grasalva" galiojimas. Tai jis darė tyčia, žinodamas apie egzistuojantį Lietuvos ir EK nesutarimą dėl šio vaisto registravimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)