Į Aukščiausiojo Teismo posėdį atvykusių vilniečių Sajenkų laukė nusivylimas – tik prasidėjęs posėdis buvo sustabdytas, nes į jį neatvyko viena iš tėvų kaltinamų medikių, Dalia Kuzminskienė, kuri prašo be jos bylos nenagrinėti. Posėdis nukeltas neterminuotam laikui, praneša LTV naujienų tarnyba.

Nusivylimo dėl atidėto bylos nagrinėjimo neslėpė ir antrasis tėvų kaltinamas medikas.

„Aš dar kol kas dirbu ir sunku dirbti – teikti pagalba vaikams – esant tokiai mano psichologinei būklei. Tikiuosi, kad teismas išteisins mane“, – LTV naujienų tarnybai teigė Vilniaus universiteto Vaikų ligoninės Urologijos skyriaus vedėjas Kastytis Gricius.

Vakar šeštąjį gimtadienį atšventusiam Tadukui galūnės amputuotos prieš 4 metus dėl itin retos MRSA bakterijos sukeltų komplikacijų.

Tėvai įsitikinę, kad šią bakteriją jų sūnus gavo Vilniaus universiteto vaikų ligoninėje, kurioje berniukas gydėsi, mat tuo metu tame pačiame urologijos skyriuje gulėjo ir vaikų namų auklėtinis, kuris nešiojo MRSA bakteriją.

Tėvai K. Gricių kaltina, kad jis neizoliavo vaikų namų auklėtinio, nuo kurio galėjo užsikrėsti jų sūnus.

Į teismo posėdį neatvykusią medikę D. Kuzminskienę iš Klaipėdos tėvai kaltina laiku nepastebėjus prasidedančių bakterijos sukeltų komplikacijų ir atsisakius berniuką vežti į ligoninę.

Tik po trečio iškvietimo tėvai išsireikalavo, kad jų sūnus būtų nuvežtas į gydymo įstaigą.

Deja, ten po poros valandų Tadukas nugrimzdo į komą, po kurios dėl bakterijos sukeltų komplikacijų teko amputuoti abi rankas ir kojas.

Sužaloto berniuko tėvai teismuose siekia ne piniginės žalos atlyginimo, o tik įrodyti medikų darbo aplaidumą. Klaipėdos apylinkės ir apygardos teismai Sajenkų kaltinimus gydytojams atmetė.

Jei tokį patį nuosprendį paskelbtų ir Aukščiausiasis Teismas, tėvai sako kelsiantys civilinę bylą.