Tikimasi, kad kanalo žvaigždžių pavyzdys bus užkrečiamas – pirmiausia patys duos kraujo, paskui kvies tai daryti ir kitus.

TRŪKSTA INFORMACIJOS

„Nuolat girdime, kad trūksta kraujo. Ypač vasarą, kai keliuose vyksta daug avarijų, kraujo centro saugyklose yra per mažai. Reikia informuoti žmones, kad egzistuoja neatlygintina kraujo donorystė, ir visais būdais skatinti tai. Juk kiekvienas mūsų gali duoti dalelę savęs, mažą lašą kraujo. Jei yra proga priminti, reikia tai daryti, tai visada duoda rezultatų“, – L.T. sakė laidos „Nuo... Iki...“ vedėja Giedrė Talmantienė.

Tiesa, Giedrei neteko atsigulti ant patogios raudonos kušetės, nes moteris neseniai sirgo gripu ir duoti kraujo centro darbuotojai jai neleido.

SVAJOJO APIE CIGARETĘ

Pirmas didvyriškai ant medikų stalo gulėsi „Nacionalinės muzikos lygos“ komisaras Algis Ramanauskas-Greitai. Kraujo davė ir laidos „Jeigu“ vedėjas Jonas Banys.

Jų pavyzdžiu žvaliai sekė LNK žinių vedėjas Gintaras Deksnys. „Oi, kiek kraujo turiu, galiu duoti“, – juokėsi vyras. Išėjęs iš kabineto Gintaras svajojo apie cigaretės dūmą, tačiau kasdien su donorais dirbančios moterys paprašė jo kurį laiką pakentėti. Dėl savęs.

„Koks efektas dabar būtų parūkyti... Šviesiais tarybiniais laikais raudonojo vyno duodavo... O dabar tik arbatos“, – juokėsi didvyriškai procedūrą atlaikęs G.Deksnys.

PALMIRA ŠMAIKŠTAVO

Ne pirmą kartą kraujo aukojanti Palmira Galkontaitė prieš guldama ant raudonosios kėdės buvo nusiteikusi itin šmaikščiai. „Pildydama anketą apie sveikatą, pažymėjau, kad turėjau lytinių santykių su visomis išvardytomis grupėmis. Manęs ir klausia – o jūs tikrai perskaitėte klausimą?“ – kvatojosi „Nepriklausomos paieškų tarnybos“ vedėja.

Ji L.T. sakė, kad visada sutinka padėti, kai kas prašo, kai gauna kvietimą dalyvauti įvairiose akcijose.

NEGAILA LAŠO KRAUJO

Tvirtai iš gydytojų kabineto išėjo ir seksualioji „Dviračio šou“ vedėja Kristina Savickytė. „Dėl savų priežasčių nedaviau tiek kraujo, kiek reikėjo“, – sakė moteris ir pridūrė, kad atvažiuos kitą kartą ir atseikės reikiamą kiekį. Puikiai nusiteikusios buvo ir Vilma Čereškienė bei laidos „Myli. Nemyli“ vedėja Livija Gradauskienė.

„Lietuviai yra geri žmonės, bet jiems trūksta informacijos. Tokios akcijos yra puiku – juk negaila lašo“, – sakė LNK žinių vedėja V.Čereškienė.