Tad kas veiksmingai padeda pailginti biologinį amžių, V. Majorovas išsamiau papasakojo šiųmetėje LOGIN konferencijoje, skaitydamas pranešimą „Ilgaamžiškumo ABC: asmeninė istorija, kaip gyvenimą padaryti sveikesniu ir ilgesniu“ („Longevity ABC: a personal story of unlocking a longer and healthier life“). Interviu su V. Majorovu galite paskaityti čia.

Kaip miegas koreliuoja su alkoholiu?

Savo pranešimą V. Majorovas pradėjo nuo miego svarbos.

„Buvo atlikta įdomi studija, kurios metu pastebėta koreliacija tarp miego trukmės ir išgertų alaus butelių skaičiaus. Asmenis pasodino prie automobilio simuliacijos ir tikrino, kaip keičiasi reakcijos laikas ir pan. 

Tų, kurie miegojo 6 val., duomenys prilygo išgėrusiems porą butelių alaus. 

Taigi, ar normalu būtų ateiti į darbą išgėrus porą butelių alaus? Turbūt ne. Bet ar būtų normalu ateiti, miegojus vos 5 val.? Greičiausiai sakysite, kad „taip“.

Prieš maždaug 9 metus aš buvau kaip tik toje būsenoje: esu visiškai verslininkas, buvau visiškas darboholikas ir kažkuriuo metu nuolat miegodavau tik po 5 valandas per dieną. Dirbdavau po 14 val. per dieną ir maniau, kad esu labai kietas“, – dalijosi prisiminimais Vitalijus.

Tačiau tokie įpročiai toli nevedė. Pranešėjas prisiminė priaugęs per 30 kg svorio, pradėjęs nuolatos vartoti raminamuosius, jį kamavo panikos atakos. 

Ilgainiui vyras susiėmė ir nusprendė surasti, kas situaciją pagerintų. Jis pradėjo išbandyti įvairius sveikatos gerinimo metodus ir taip pamažu tapo tuo, kuo save dabar vadina – „ilgaamžiškumo biohakeriu“.

„Kodėl verslo konferencijoje kalbame apie ilgaamžiškumą? Atsakymas yra produktyvumas. 

Kalbėdami apie produktyvumą mes paprastai paliečiame keletą sluoksnių. Visų pirma – aplinką: kaip gerai suorganizuoti procesai, kokius turite įrankius ir pan. Toliau seka asmeninis lygis: kaip sugebate planuotis laiką, daryti kelias užduotis iškart ir taip toliau. 

Bet mes niekada nekalbame apie sveikatą, kaip apie galimą ir labai svarbų produktyvumo dėmenį, nes, pvz., jeigu jums trūksta kraujyje geležies, arba blogai miegojote naktį, arba, jeigu jūsų gliukozės lygis labai šokinėja, taigi negalite susikaupti, kaip tuomet galite būti produktyvus?

Versle, kaip ir sporte, jeigu ilgesnį laiką norite išlikti aukščiausiame taške, turite pasirūpinti atsigavimu. Juk profesionalūs sportininkai po didelių fizinių krūvių skiria laiko atsigavimui. Taip pat ir su verslininkais: mums tenka didelis psichologinis spaudimas ir atsigavimas čia labai svarbus. Miegas yra psichologinio atsigavimo dalis. Štai kodėl pradėjau eksperimentuoti su miegu“, – paaiškino Vitalijus.

Vyras pasakojo, kad 200 naktų eksperimentavo su miegu. Jis pasirinko 60 moksliškai pagrįstų dalykų ir kiekvieną jų išbandydavo po 3 naktis iš eilės. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją