Jo pranešimo pavadinimas skambėjo provokuojamai: „Ar technologinės evoliucijos amžiuje mūsų kūnams gresia likti nebereikalingiems?“

Dar prieš konferenciją portalui „Delfi“ M. Žukauskas, paklaustas, apie ką bus jo pranešimas, sakė: „Kalbėsiu apie bendras judėjimo ir fizinio aktyvumo tendencijas ir kaip jos keičiasi, kaip mums judėjimas tampa vis mažiau reikalingas, tačiau tuo pačiu išlieka gyvybiškai svarbus. Taip pat žinome, kad mes pastoviai evoliucionuojame ir keičiamės, todėl bandysime prognozuoti, kaip žmogus atrodys po 100 metų“. 

Visą interviu su M. Žukausku galite paskaityti čia. O šįkart siūlome susipažinti su pačiu pranešimu.

Grėsmė kūnams evoliucionuoti į blogąją pusę

Savo pranešimą kineziterapeutas pradėjo nuo to, kodėl iškėlė temą, kaip toliau vystysis mūsų kūnai technologijos evoliucijos amžiuje.

„Siūlyčiau prisiminti Čarlzo Darvino evoliucijos teoriją, kurioje jis teigia, kad mes prisitaikome prie besikeičiančios aplinkos, tai yra, kas sugeba prie jos prisitaikyti, tas išlieka.

Mūsų laikais technologijos vis labiau modernėja ir išties kyla šiokia tokia grėsmė mūsų kūnams tapti vis mažiau reikalingiems ar evoliucionuoti į blogąją pusę.

Jau dabar mums užtenka paspausti vieną mygtuką ir už mus padaromas darbas, kurį darydavome 1–2 valandas, pavargdavome ir darydavome tai net prakaituodami. Todėl ir iškyla klausimas, ar šitoks buities palengvinimas, kuris yra labai patogus, kartu nebus ir blogas dalykas, kuris mažins mūsų aktyvumą“, – pastebėjo M. Žukauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)