„Šiuo metu Lietuvoje stebime tokią tendenciją, kai dėl lūpų korekcijų besikreipiantys pacientai – ir vyrai, ir moterys – linksta į subtilumą. Tai reiškia, kad jie nori natūraliai atrodančių ir harmoniją veide sukuriančių pokyčių – šiek tiek paryškinti lūpų formą, atkurti jų putlumą, pakelti į apačią nusileidusius jų kampučius, sumažinti raukšlelių kiekį jų srityje, taip pat koreguoti lūpų asimetriją, jų apsigimimo defektus ar potrauminius pažeidimus.

Be to, stebime ir kitą tendenciją, vis daugiau pacientų konsultacijos metu ne tik išsako savo problemas, bet dar ir domisi, kiek ir kur reikėtų suleisti užpildo atliekant lūpų korekciją, kokį efektą tai gali sukelti ir t.t. Dėl šios priežasties šiems pacientams padėti – vienas malonumas“, – teigia G. Kazbaraitė.

Gydytoja dermatovenerologė tęsia, kad aiškiai suformuluoti individualūs paciento lūkesčiai yra itin svarbūs jo problemos sprendimui – nuo to priklauso, koks produkto pobūdis ir kiekis bus parinktas bei kokia leidimo technika korekcijos metu bus naudojama. Visa tai lemia galutinį rezultatą ir teigiamą efektą, galintį ne tik koreguoti lūpų trūkumus, bet ir sugrąžinti laiku atgal.

Nuo komplikacijų niekas neapsaugotas

Paklausta apie tai, kokios komplikacijos atliekant lūpų korekciją gresia, G. Kazbaraitė akcentuoja, kad nuo jų nėra apsaugotas nei vienas žmogus ir specialistas. Dėl to, nusprendus atlikti lūpų korekciją, reikėtų rinktis tą specialistą, kuris ne tik žino, kaip atlikti procedūrą, bet ir tą, kuris geba gydyti komplikacijas – tik tokiu atveju pacientas galės būti visiškai užtikrintas savo saugumu.

„Estetinėje medicinoje yra dvi komplikacijų formos – estetinės ir fiziologinės. Estetinė komplikacija, kuri dažniausiai susijusi su užpildo kiekiu ir leidimo technika, pasireiškia paprastu aspektu – kai žiūrime į veidrodį ir gautas rezultatas mūsų netenkina. Tai gali būti per didelės, neproporcingos lūpos, nederančios su kitais veido bruožais ar užpildo migracija virš lūpos, kai susiformuoja vadinamasis „ūsas“. Be abejo, grožis yra itin subjektyvus ir subtilus reikalas, todėl jis priklauso nuo individualaus požiūrio“, – teigia gydytoja dermatovenerologė.

Grožio injekcijos

Ji tęsia, kad fiziologinės komplikacijos ar sveikatai, kartais net gyvybei, pavojingos būklės gali pasireikšti antrinėmis infekcijomis, alergija į užpildą ir kraujagyslės užakimu, dėl kurio atsiranda audinių deguonies stoka ir egzistuoja rizika per 10 dienų netekti lūpos bei aplinkinių audinių. Audinių išemiją gali išduoti šie simptomai – neadekvatus tinimas, didelis, šaldančio tipo lūpų skausmas, lūpų audinio spalvos į tamsiai juodą pakitimai, herpesvirusinė infekcija ar pūslės dūrio vietoje.

Pastebėjus visus šiuos nuo normos nukrypusius komplikacijų simptomus reikėtų nedelsiant kreiptis į lūpų korekciją atlikusį specialistą, o jeigu to padaryti nepavyksta – į gydytoją, kurio kompetencija leidžia spręsti lūpų korekcijos komplikacijas.

Estetinės medicinos galimybės

Gydytoja dermatovenerologė akcentuoja, kad natūralų ir harmoningą grožį veide kuria ne tik lūpos, bet ir oda, kuri yra sveika. Deja, ji kenčia ne tik dėl natūralių procesų bėgant metams, kai su laiku mažėja riebalinių audinių veido srityje, bet ir dažnai daromų klaidų.

„Jeigu neužtikriname kokybiško miego ir mitybos, nenaudojame apsauginių priemonių nuo kenksmingų ultravioletinių spindulių, nevaldome patiriamo streso, rūkome ar vartojame alkoholį – krenta mūsų odos drėgmės pusiausvyra ir atsiranda kolageno bei elastino skaidulų, itin svarbių odos sveikatai, elastingumui ir švytėjimui, degradacija. Paprastai tariant, viskas leidžiasi žemyn“, – aiškina G. Kazbaraitė.

Injekcijos

Ji tęsia, kad estetinė medicina – injekcinės, lazerinės ir aparatinės procedūros – orientuotos į odos kokybės gerinimą: skatina odos atsinaujinimo procesus, padeda atstatyti jos lygumą, drėgmės pusiausvyrą, elastingumą, skaistumą ir stangrumą. Estetinė medicina taip pat skirta tam, kad stabdytų natūralius senėjimo ir biocheminius procesus, kuriuos sukeliame patys, propaguodami žalingą gyvenimo būdą.

Gydytoja dermatovenerologė sako, kad estetinė medicina gali padėti ir tuo atveju, kai norisi tarpusavyje harmonizuoti veido bruožus, pavyzdžiui, didelę nosį paslėpti šiek tiek iškeliant lūpas, o žandikaulio netolygumą – atliekant injekcija į smakrą ir tokiu būdu prailginant apatinį veido trečdalį.

G. Kazbaraitė priduria, kad jos, kaip specialistės tikslas, ne įsiūlyti vieną ar kitą procedūrą pacientui, o jį edukuoti, kur vertą investuoti savo finansus, siekiant puoselėti harmoniją veide, kuris spinduliuoja sveikata ir grožiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją