Ar įmanoma numesti svorio per dvi dienas ir įgauti tobulą kūną, LNK laidos „Labas vakaras, Lietuva“ žurnalistė Elena Varnauskaitė aiškinosi su asmenine trenere Silvija Sviatlovičiūte.

Trenerė pastebėjo, kad į sporto klubus žmonės, tikėdamiesi sulieknėti prieš vasarą, suguža iškart po Naujųjų, o antra banga tokių sportuojančiųjų banga būna likus porai dienų iki pavasario. Tačiau S. Sviatlovičiūtė siūlė verčiau sportuoti nuolat, sistemingai – tada tikrai bus rezultatas.

Silvija Sviatlovičiūtė

„Kas greitai ateina, greitai ir išeina, nes nesulaukia norimo rezultato“, – pasakojo trenerė.

Kaip greitai įmanoma pasiekti norimą rezultatą, priklauso nuo fizinio pasiruošimo, bet, anot trenerės, dažniausiai jis pasimato jau po trijų mėnesių.

Treniruotes trenerė siūlo pradėti nuo apšilimo.

„Siūlyčiau nueiti bent jau 10 tūkst. žingsnių per dieną – tai būtų labai gerai jūsų aktyvumui ir palaipsniui fizinio krūvio didinimui. O prieš treniruotę visada būtina apšilti. Taigi siūlyčiau kokias 7–10 min. lengvo ėjimo ant bėgimo takelio“, – rekomendavo trenerė S. Sviatlovičiūtė.

Trenerė sakė, kad tam tikro rezultato galima pasiekti ir sportuojant namuose – tai būtų kūno tonuso pagerinimas.

„Norint labai gerų rezultatų, reikėtų ateiti į salę. Sportuojant salėje yra savi pliusai: geresnė motyvacija, nes namuose ne visada „prisiversite“, yra daug sunkiau, norisi pagulėti ir pan. Salėje – atėjai ir atidirbai. Taip pat bendravimas, naujos pažintys, daug tokių pačių motyvuotų žmonių. Tikrai siūlau ateiti į salę. Ten rezultatas bus geresnis, nes reikia dirbti ir su svoriais. Namuose daugiau dirbama su savo kūno svoriu“, – paaiškino trenerė S. Sviatlovičiūtė.

Norintiems sulieknėti iki vasaros trenerė siūlė intensyviau sportuoti bent triskart per savaitę: pvz., pirmadienį, trečiadienį ir penktadienį, o poilsio dienomis – antradienį, ketvirtadienį – rekomendavo atlikti lengvesnes treniruotes, tokias, kaip joga ar pilatesas, tempimo pratimus.

Silvija Sviatlovičiūtė

Deja, tempimo pratimai yra tai, ką žmonės pamiršta dažniausiai.

„Rekomenduoju po treniruotės bent 5–10 min. skirti tempimo pratimams būtinai“, – kalbėjo trenerė.

Norint, kad treniruotė būtų gera ir kokybiška, sportui reikėtų skirti apie valandą.

Trenerė motyvavo visus sportuoti, nes tai teikia labai geras emocijas, po sporto išsiskiria laimės hormonai.

Visą LNK laidos „Labas vakaras, Lietuva“ siužetą galite pamatyti čia: