Drėkinkite odą druskų vonelėse

Žiema ar vasara bebūtų – svarbu drėkinti savo odą. Geriausias būdas išvengti odos išsausėjimo – sąžiningai ją drėkinti visus metus, pasakoja vaistininkė. Ji priduria, kad nuolatinis odos drėkinimas gali tapti ne rutina, bet maloniu SPA namuose.

Pėdų vonelė

„Jeigu norite save apdovanoti sudrėkinta ir išpuoselėta veido oda, lepinkite ją ne tik kasdieniu drėkinamuoju kremu, bet ir kartą į savaitę išbandykite serumus, kurie dar intensyviau ilgesniam laikui pamaitina odą. Taip pat nepamirškite palepinti savo pėdų ir rankų – pasidarykite druskų voneles su levandų ar verbenų aliejais bei po to išbandykite kojinių arba pirštinių tipo drėkinamąsias kaukes“, – pasakoja J. Aleknienė.

Masažas su eteriniais aliejais

Vaistininkė pasakoja, kad eteriniai aliejai yra natūrali priemonė, kuri, tinkamai naudojant, gali ne tik atpalaiduoti mintis, bet ir palengvinti juntamus kaklo ar sprando skausmus.

Kaklo savimasažas

„Pipirmėčių, eukalipto, bergamočių ir ramunėlių eteriniai aliejai gali tapti puikia dovana sau. Išbandykite masažus ir šiltus kompresus su jais. Pirmiausia į dubenį šilto vandens įpilkite 4–5 lašelius eterinio aliejaus – labai gerai išmaišykite. Tuomet į vandenį su eteriniu aliejumi pamirkykite švarų audinio gabalėlį ir porą minučių jį taip palaikykite. Vėliau gerai išgręžkite audinį, kad pašalintumėte vandens perteklių. Šį šiltą kompresą pridėkite prie maudžiančios kūno vietos ir palaikykite apie 10–15 minučių“, – pasakoja J. Aleknienė.

Vitaminai, puoselėjantys grožį

„Grožiu svarbu rūpintis iš ne tik išorės, bet ir vidaus. Jei norite visapusiškai sveikos ir gražios odos, plaukų ar nagų, padovanokite sau grožio vitaminais pramintus cinką, seleną, kolageną, hialuroną bei tokius antioksidantus kaip vitaminai A, C, E. Pavyzdžiui, selenas ir cinkas padės atsigauti jūsų plaukams ir nagų būklei, o kolagenas su hialuronu gali pasirūpinti jūsų oda“, – sako J. Aleknienė.

Asociatyvioji nuotr.

Vaistininkė priduria, kad visi šie vitaminai svarbūs ne tik grožiui, bet ir sveikatai. Anot jos, antioksidantai taip pat apsaugo mūsų organizmą nuo laisvųjų radikalų, dėl kurių nusilpsta mūsų imunitetas ir mes tampame imlesni ligoms.

Melatoninas – kelias į saldų miegą

„Miegas ir poilsis – geriausia dovana sau. Jeigu vargina stresas ir nuolatinis skubėjimas, o negana to vakarais sunku užmigti dėl greitai galvoje besisukančių minčių, pasirūpinkite savo emocine sveikata. Tam gali padėti geriausiu miego draugu pramintas melatoninas ir įvairios žolelių – ramunėlių, melisų, valerijonų, apynių – arbatos. Visa tai sutrumpins užmigimo laiką“, – pasakoja J. Aleknienė.

O kad miegas būtų dar saldesnis, vaistininkė pataria susikurti savo malonų vakaro ritualą. Pavyzdžiui, porą valandų be mobiliųjų ar televizoriaus ekranų, su karštu dušu ar vonia, puodeliu arbatos, melatoninu ir gera knyga.

Parabenų skaičius neviršija 0,5 proc.

Norint palepinti save natūralia ir odą puoselėjančia dekoratyvine kosmetika vaistininkė J. Aleknienė pabrėžia, kad neužtenka ant pakuotės perskaityti patikinimą, kad ši priemonė natūrali.

Jovita Aleknienė

„Ne daug kas žino, kad produkto sudėtis yra rašoma nuo didžiausią koncentraciją turinčios medžiagos iki mažiausią. Taigi, verta atkreipti dėmesį, kiek sudėtyje yra natūralių ingredientų. Taip pat pažiūrėkite, kad sudėtyje nebūtų parabenų, o jei ir šių yra – tegul jų kiekis neviršija 0,5 proc. O skubantiems ir neturintiems laiko skaityti etikečių, rekomenduočiau ant dekoratyvinės kosmetikos pakuotės ieškoti tokių sertifikavimo ženklų kaip „ECOCERT“ ir „Cosmebio“, – pataria vaistininkė.

Nepamirškite stiprinti imuniteto

Stiprus imunitetas – geriausia apsauga nuo peršalimų ir kitų ligų, todėl vaistininkė pataria profilaktiškai vartoti vitaminą C. Anot jos, dar efektyvesnio poveikio galite pasiekti rinkdamiesi liposominės formos vitaminą C.

Vitaminas C

„Vitaminas C ne tik pasirūpins jūsų imunitetu, bet ir saugos ląsteles nuo laisvųjų radikalų bei pažaidos, palaikys normalią energijos apykaitą, stiprins nervų sistemą ir sumažins pervargimo jausmą. O juk ne tik stiprus imunitetas, bet ir gera emocinė savijauta yra tikriausia dovana sau“, – šypsosi vaistininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją