Noras „senti gražiai“, jaunystės kultas, panika, pagražinta realybė socialiniuose tinkluose kai kuriais atvejais moteris paskatina imtis drastiškų priemonių, išbandyti gausybę priemonių, tačiau pasak „Nordclinic“ gydytojos dermatovenerologės, lazerinės ir estetinės dermatologijos specialistės Gintarės Švainauskienės, perdėtų pastangų neprireiks, jei moterys laikysis vienos paprastos taisyklės – odos priežiūros. Tai turi tapti rutina – tiek kasdienė priežiūra, priemonės, rūpestis sveika mityba, tiek procedūros, kurios stimuliuoja ir padeda odai atsinaujinti.

Gydytoja G. Švainauskienė pasakoja, kad įprastai moterys kreipiasi dėl sausos, elastingumą praradusios ir papilkėjusios odos, bet dažniausia priežastis yra atsiradusios ir vis ryškėjančios raukšlelės, noras sustabdyti senėjimo procesą, „senti“ gražiai. Situaciją komplikuoja tai, kad odos priežiūrai laiku neskiriama pakankamai dėmesio. Tai svarbu daryti jau nuo vaikystės. Būtent tinkama odos priežiūra sustabdys senėjimo procesus bei įvairių odos problemų atsiradimą.

Kodėl laikui bėgant oda praranda elastingumą, sausėja, išryškėja raukšlės? Pagrindinė to priežastis – hialurono rūgšties, kolageno ir elastino mūsų organizme mažėjimas. Pirmuosius odos senėjimo požymius savo veide dažniausiai pastebime perkopę 30 ir jeigu nieko nedarome sulaukus šio amžiaus, odos būklė blogėja intensyviu greičiu.

Kaip atrodys oda lemia ne tik genetika – kas priklauso nuo mūsų?

„Jeigu nežiūrėsite, ką valgote, „kepsite“ ant saulės ir būsite nuolat sudirgę ir įsitempę nuo kasdienių rūpesčių – tikrai negalėsite džiaugtis sveika ir švytinčia oda“, – sako gydytoja G. Švainauskienė. Odos senėjimą lemia daug veiksnių – nuo nesubalansuotos mitybos, žalingų įpročių, UV spindulių, lėtinio streso, netinkamos odos priežiūros iki genetikos.

Tinkamai parinktos brandzios odos priemonės gali sušvelninti laiko pėdsakus

Norint sustabdyti senėjimo procesą nėra vieno stebuklingo būdo, ypač tinkančio visiems. Vėlgi galime prisiminti pagrindinę taisyklę – svarbu visuma, kuri neapsieina be sveikos mitybos, fizinio aktyvumo, kasdienės savo odos ir viso organizmo priežiūros. Kai to nebepakanka, į pagalbą gali būti pasitelkiamos injekcinės, lazerinės ir kitos aparatinės odos atjauninimo procedūros. Mezoterapija, biorevitalizacija yra efektyvu ir prevencijai, net ir neturint odos problemų. Daug lengviau palaikyti jauną, sveiką ir švytinčią odą nei ją susigrąžinti, kai ilgą laiką nieko dėl jos nedarome. Gilesnės raukšlės dažniausiai koreguojamos botulino toksino ir hialurono rūgšties injekcijomis.

Svarbu žinoti, kokios procedūros efektyvios atsižvelgiant į amžių

Ką svarbu žinoti apie įvairias skirtingas procedūras odai? Norint atjauninti odą pasitelkiamas ir Secret RF (mikroadatinis radijo dažnio odos atnaujinimas, kurio metu oda stangrinama, lyginama, mažinamos raukšlelės), 4D (neinvazinė procedūra, oda atjauninama visuose sluoksniuose: giliojoje ir paviršinėje dermoje, epidermyje) , frakcinis odos atjauninimas (minimaliai invazinė procedūra, kurios metu lazerio pagalba odoje skatinama naujo kolageno gamyba bei paspartinami atsinaujinimo procesai), ar HIFU (nechirurginis veido odos atjauninimas, atliekamas su aukšto intensyvumo fokusuotu ultragarso aparatu) procedūros, priklausomai nuo paciento amžiaus, jo poreikių ir odos būklės.

Norint sveikos ir gražios odos svarbiausia tinkama odos priežiūra. O kas yra tinkama odos priežiūra? Kad žinotumėte, kaip kiekvieną dieną prižiūrėti savo odą, naudinga pasikonsultuoti su kosmetologu arba dermatologu. Konsultacijos metu, bus nustatytas Jūsų odos tipas, parinktos tinkamos odos priežiūros priemones, tai yra pirmieji žingsniai siekiant, kad oda būtų sveika ir graži kuo ilgesnį laiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją