– Apie bėgimo naudą ir nenaudą galima rasti daug įvairios ir prieštaringos informacijos. Kokia jūsų nuomonė, bėgimas paprastiems žmonėms, kurie nori pagerinti savo sveikatą – padeda, ar kaip tik, blogina sveikatą? Kokia jo nauda?

– Vienareikšmiškai – protingas bėgimas gerina sveikatą. Tik svarbu tinkamai pasirinkti krūvį, neperspausti, atstumą didinti labai palengva. Bėgti lengvomis pastangomis, jog tikrai galėtumėte laisvai susikalbėti. Tokio bėgimo metu ne tik stiprinsite raumenis, bet ir širdį. O ir riebalų kiekis kūne po truputį mažės.

– Kartais sakoma, kad bėgimas yra gana žalingas sportas, ypač nugarai ir sąnariams. Kaip yra iš tiesų?

– Jei tinkamai pasirinktas krūvis, intensyvumas, bėgimas nėra žalingas. Svarbu yra nepamiršti, kad be bėgimo reikėtų atlikti ir įvairius raumenų stiprinimo pratimus, išsirinkti tinkamą avalynę, klausyti kūno siunčiamų signalų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)