Aštrus maistas

Nuo aštraus maisto kraujagyslės paburksta, gali netgi sutrūkinėti – būtent dėl to ant veido atsiranda paraudimų, violetinių dėmelių. Jeigu jums rožinė, – kuri yra dažna moterims po menopauzės, – nuo aštraus maisto ji gali paūmėti. Aštrus maistas didina kūno temperatūrą – kad išprakaituotumėte ir atvėstumėte. Prakaitui susimaišius su bakterijomis ant veido, didėja bėrimų rizika.

Prieskoniai

Margarinas

Oda – didžiausias kūno organas, jai turi poveikio absoliučiai viskas, ką valome. Margarine, ypač kietose rūšyse yra transriebalų, kurie didina vadinamojo blogojo cholesterolio lygį, mažina gerojo cholesterolio, kelia organizme uždegiminius procesus. Uždegimai didina širdies ligų, insulto riziką.

Gazuoti ir energiniai gėrimai

Kuo daugiau gazuotų ir energinių gėrimų geriate, tuo greičiau sensta organizmo ląstelės. Šiuose gėrimuose gausu ir kalorijų, pridėtinio cukraus – 350 ml gėrimo būna nuo 7 iki 10 šaukštelių cukraus. Cukrus ir bakterijos burnoje kenkia emaliui, skatina ėduonies atsiradimą, be to, didina nutukimo ir demencijos riziką.

Šaldyti pusgaminiai

Šaldytų pusgaminių porcijoje bus mažiausiai pusės dienos druskos norma. Sūriai valgant daugiau geriama ir apkraunami inkstai. Skysčių perteklius organizme kaupiasi veide, rankose.

Alkoholis

Alkoholis odai tikrai ne į naudą. Po išgertuvių tenka pabusti ryte perdžiūvusia burna. Tai – įrodymas, kad alkoholis dehidratuoja. Jei organizmas gauna per mažai vandens, oda atrodo sausa, suglebusi, greičiau atsiranda raukšlių.

Kiaulienos kumpis

Perdirbti mėsos gaminiai

Kumpis, dešrelės ir kiti įvairiausi perdirbti mėsos gaminiai yra sūdomi, rūkomi, kad ilgiau išsilaikytų. Dėl to jie yra gardūs, bet ir pavojingi. Druska, cheminiai konservantai skatina uždegimą, kuris sekina organizmą. Pernelyg didelis šių komponentų kiekis kelia diabeto, širdies ligų riziką.

Keptas maistas

Aliejuje skrudinamame maiste atsiranda laisvųjų radikalų, kurie kenkia odos molekulėms, prideda jūsų išvaizdai metų.

Ant žarijų kepta mėsa

Saldūs kepiniai

Sausainiai, pyragai ir pyragėliai turi nemažai kraujagysles kemšančių riebalų, didina nutukimo riziką, o juose esančio cukraus pavojai jau minėti šiame straipsnyje (žr. gazuoti gėrimai). Saldžių kepinių skatinami uždegiminiai procesai organizme didina artrito, depresijos, Alzheimerio ligos ir kai kurių vėžio rūšių riziką.

Daug fruktozės turintis kukurūzų sirupas

Su šiuo sirupu neretai saldinami įvairūs gėrimai, taip pat ir gazuotieji. Be kitų blogybių fruktozė trukdo organizmo gebėjimui pasitelkti varį, kuris savo ruožtu dalyvauja odai reikalingo kolageno ir elastino gamybos procesuose. Ką jau kalbėti apie didelį kiekį kalorijų, kurios didina diabeto ir širdies ligų riziką.

Kofeinas

Kofeinas – diuretikas. Jis stimuliuoja smegenis, skatina norą šlapintis. Jei vartojate daug kofeino, galima dehidratacija. O kai trūksta drėgmės, oda nesivalo nuo toksinų, išsausėja, galimi bėrimai, greičiau atsiranda raukšlių.

Agavų sirupas

Agavų sirupas – naudingesnis nei dirbtiniai saldikliai, kita vertus, jį sudaro 90 proc. fruktozės – tokio cukraus, kuris gali būti suskaidytas tik kepenyse. O kai kepenys perkrautos, jos verčia fruktozę riebalais ir pagamina daugiau laisvųjų radikalų, kurie kenkia ląstelėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)