Pirmas prof. A. Skurvydo patarimas – kelias valandas prieš fizinį aktyvumą nevalgykite.

„Jei prieš fizinį aktyvumą kelias valandas nepavalgysite, o išgersite, pvz., juodos kavos puodelį, tada fizinio aktyvumo metu labai gerai deginsite riebalus ir treniruosite ląstelių „kvėpavimo“ galias. Didės mitochondrijų kiekis ir jų kvėpavimo pajėgumas“, – patarė profesorius.

Mankšta

Antras patarimas – po fizinio aktyvumo nevalgykite angliavandenių.

„Jei po fizinio aktyvumo 2-3 valandas nevalgysite angliavandenių, galite valgyti ir riebalus, ir baltymus, labai gerai maždaug 24 valandas treniruosis milijarduose kūno ląstelių labai svarbus kovai prieš nutukimą ir diabetą mechanizmas – jautrumas insulinui. Jei gerai veiks insulino jautrumo mechanizmas, tai efektyviai apsaugos mūsų organizmą nuo uždegimo ir daugybės lėtinių ligų kilmės“, – feisbuke rašė prof. A. Skurvydas.

Trečias patarimas – išvada: taikykite abi šias priemones

„Ląstelių kvėpavimą ir riebalų deginimą stimuliuoja energijos deficitas ląstelėse, o angliavandenių deficitas gerina insulino jautrumo mechanizmą. Galima sakyti, kad tie du mechanizmai yra vieni iš svarbiausių ląstelių mechanizmų organizmo sveikatai stiprinti. Šiuo du mechanizmus ypač reikia treniruoti žmonėms, kurie turi polinkį nutukimui ir diabetui. Žinoma, treniruoti reikia su pertraukomis, o ne visą laiką“, – rašė profesorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)