Dietologai pateikia nekaloringų užkandžių pasiūlymų, kuriais pasisotinsite ir neišeisite už užsibrėžtų ribų.

Tiesa, pirma vertėtų šį tą patikslinti. Pasak dietologės Shirley Brassard, angliavandeniai nėra didžiausias lieknos figūros priešas, jie – pagrindinis energijos šaltinis organizmui, todėl negalima jų visiškai atsisakyti. Jūsų tikslas – sukurti tinkamą ir teisingą derinį iš angliavandenių, baltymų ir sveikų riebalų, kad palaikytumėte stabilų cukraus lygį kraujyje ir nesijaustumėte peralkę. Nekaloringi, mažai angliavandenių turintys užkandžiai pasotins ir nepakenks jūsų dietai.

Riešutai

Graikiniuose riešutuose mažiausia angliavandenių, lyginant su kitais riešutais: 14 puselių tėra 8 g angliavandenių. Gardus užkandis – salotos iš salierų, obuolių ir kelių riešutų.

Graikiškas jogurtas

Šis užkandis – vertingų baltymų šaltinis. Rinkitės tik natūralų graikinį jogurtą, kurio riebumas – ne daugiau 6 proc.

Kietai virti kiaušiniai

Viename virtame kiaušinyje yra mažiau nei 1 g angliavandenių. „Svarbu suvalgyti visą kiaušinį, ne vien baltymą, juk trynyje yra vertingų vitaminų“, – aiškina sporto klubo „Evolution Fitness Orlando“ trenerė, dietologė Carissa Belert. Išalkę pasigaminkite sumuštinį iš viso grūdo miltų duonos, avokado ir virto kiaušinio. Nebijokite duonos – viso grūdo miltų gaminiai yra lėtai įsisavinami angliavandeniai, kurie staigiai nedidina cukraus lygio kraujyje ir yra kur kas lėčiau virškinami nei paprastieji angliavandeniai.

Salotos su tunu

C. Belert siūlo salotas iš pusės skardinės tuno, kubeliais supjaustytų salierų, pagardintų užtepu iš marinuotų garstyčių ir avinžirnių užtepo. Šias salotas rekomenduoja valgyti su agurkais, kurių net 90 proc. sudaro vanduo.

Varškė

Varškė – puikus užkandis bet kokiu dienos metu ir tiesiog idealus variantas norintiems sulieknėti. Ant 100 g varškės užberkite saują uogų. Galite pasigaminti nekaloringą desertą – ištrinti varškę iki purumo ir pagardinti persiko gabalėliais.

Varškė

Sumuštinis su antiena

Keptos mėsos riekelę dėkite ne ant duonos, o ant sūrio – tai bus subalansuotas užkandis su naudingais riebalais ir baltymais. Dar vienas užkandžio variantas – šiaudeliais supjaustyta kepta anties krūtinėlė, sūris ir salotos, žalumynai.

Aštrus padažas

Aštrus pomidorų padažas su svogūnais ir paprikomis yra mažai kaloringas, jame maža angliavandenių. Jį galima valgyti su virtu kiaušiniu ar tiesiog vieną. Aštrų pomidorų padažą galima pagardinti obuolio gabalėliais ar agurkais.

Graikinių riešutų aliejus

Amerikiečių dietologai rekomenduoja šį aliejų norintiems mažinti svorį. Svarbiausia – apsiriboti 1 šaukštu aliejaus ir patrinti juo, tarkime, saliero stiebą.

Avinžirniai

Avinžirniuose gana daug angliavandenių, bet, lyginant su kitais ankštiniais ir kruopomis, visiškai žemas glikemijos indeksas. Avinžirniuose – daug baltymų, todėl po jų ilgai jaučiamas sotumas. Išvirkite pamirkytus avinžirnius, paskui pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir padžiovinkite orkaitėje.

Avinžirniai

Žalieji kokteiliai

Žaliajame kokteilyje iš jogurto, agurko, saliero, kopūstų ir obuolio bus leistinas kiekis angliavandenių ir visiškai nedaug riebalų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)