Moterų oda anatomiškai plonesnė už vyrų, todėl pastarieji su kaklo raukšlėmis susiduria gerokai rečiau, o ir dėl rankų odos nesuka galvos tiek, kiek dailiosios lyties atstovės. O moterys, beje, jau jaunesniame amžiuje pataupo kremams – veido serumą ar kremą dar naudoja, bet kaklą, ypač dekoltė zoną, pamiršta. Ir veltui - oda čia plonesnė, greičiau praranda elastingumą, kaklo odoje riebalų sluoksnis mažesnis, tad rūpintis juo būtina ir pradėti tą daryti reikia kuo anksčiau.

„Iš tiesų jau yra kelios kompanijos, sukūrusios kremų ir kaklui, tačiau kol kas tai dar naujiena. Manau, kur kas svarbiau išmokyti moteris pradėti rūpintis kaklo, rankų oda. Kaklą ryte ir vakare galima tepti tuo pačiu veido kremu, tačiau reikėtų vengti pozų, kurios verčia jus ilgą laiką būti nuleidus galvą – skirkite sau truputį laiko ir pamatysite, kad kai tikrinate mobilųjį telefoną ar dirbate kompiuteriu, jūsų kaklo oda yra susispaudusi, tad netruks atsirasti ir raukšlių“, – pranešime žiniasklaidai įspėja „Nordclinic“ dermatovenerologė Aistė Audickaitė.

Aistė Audickaitė

Taip pat medikė pabrėžia, jog gležnai kaklo odai ypač kenkia saulė ir rūkymas. Žinoma, galima raukšles kažkiek koreguoti, tai atliekama jas injekcijomis užpildant išilgai.

Dažniausiai pasirenkami hialurono užpildai, kurie, siekiant geresnio rezultato, derinami su mezoterapiniu kompleksu ar biorevitalizantais. Į rankas, beje, taip pat gali būti leidžiamas hialuronas – su amžiumi jos tampa kaulėtos, oda susiraukšlėjusi, tad hialuronas suteiks rankoms tūrio ir išlygins raukšles.

Rankų priežiūra – būtina rutinos dalis

Mūsų rankos nuolat veikiamos kenksmingų aplinkos veiksnių. Karštas vanduo, permainingi orai, šaltis, žvarbus vėjas, sausas šildomų patalpų oras ir chemikalai - veikiama visų šių komponentų, oda sausėja, skilinėja, rausta, tampa šiurkšti, atsiranda įtrūkimų, o su amžiumi ir pigmentinių dėmių. Ir jei gero plastikos chirurgo rankos veido odą nesunkiai gali atjauninti dešimtmečiu ar net daugiau, rankoms tokios procedūros, deja, nėra.

Rankų kremas

„Šiuo metu rankas dezinfekuojame labai dažnai, o patepti kremu pamirštame. Ir veltui – neretai dezinfekciniuose skysčiuose alkoholio koncentracija siekia net 60-70 proc., dažnas tokio koncentruoto produkto naudojimas saugo nuo virusų plitimo, tačiau stipriai pažeidžia apsauginį odos barjerą, ji sudirgsta, išsausėja, praranda elastingumą, atsiranda smulkių raukšlelių, papilkėja, tad rankas tepti kremu būtina.

Puiki išeitis – kaukės – pirštinės, tačiau atminkite, kad šios priemonės turėtų ne tik drėkinti, bet ir maitinti. O rankų kremo konsistencija neturėtų būti lengva. Jo sudėtyje ieškokite įvairaus tipo aliejų, kurie padės užpildyti tarpus tarp raginio sluoksnio ląstelių, sudarys nepralaidžią plėvelę, stabdančią drėgmės praradimą, suminkštins suskirdusią, sukietėjusią odą“, – pasakoja gydytoja A. Audickaitė.

Ji taip pat pabrėžia, kad vienas esminių odos priežiūros komponentų – kremas nuo saulės ir reguliarus bei tikslingas jo naudojimas tiek prižiūrint kaklo odą, tiek rankas.

Oda, kuri gauna saulės, sensta greičiau

Gydytoja pasakoja dažnai sutinkanti klienčių, kurios kremą su apsauga nuo saulės naudoja tik vasarą ir tik labai karštomis dienomis. O iš tiesų tą būtina daryti kasdien, vasarą, žiemą, net kai apsiniaukę. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad oda, kuri saulės gavo mažiau, seno lėčiau, tad kremai, turintys apsaugą nuo saulės, kol kas yra vienas geriausių ir veiksmingiausių būdų saugant didžiausią kūno organą nuo senėjimo ir tam tikrų odos vėžio formų.

Ilgalaikis manikiūras

„JAV jau seniai garsiai kalbama, kad moterims, kurios reguliariai darosi ilgalaikį manikiūrą, padidėja rizika susirgti odos vėžiu, nes procedūros metu į rankų pirštus gana ilgą laiką šviečia UV spinduliai, kurie sukietina nagų laką. O po tam tikro laiko gali pasirodyti onkologinių ligų požymių. Sprendimas labai paprastas – prieš manikiūrą reikėtų pasitepti kremu nuo saulės. Ir viskas, oda bus apsaugota. Genialu viskas, kas paprasta“, – šypsosi medikė ir ragina kiekvieną moterį jau dabar įsigyti kremo nuo saulės. Jo aprašyme būtinai ieškokite užrašo „saugo nuo UVA / UVB spindulių“.

Anot medikės, ultravioletiniai spinduliai B labiau veikia odos paviršių ir ją „nudegina“, o ultravioletiniai spinduliai A skverbiasi į gilesnius sluoksnius ir odą pasiekia net apsiniaukusią dieną bet kokiu sezonu. Jei nenaudojamos abi apsaugos nuo saulės, didėja tikimybė, kad žmogus susirgs vėžinėmis odos ligomis arba „nudegs“ odą. Neapsaugota ir kremais netepama oda niekada nešvytės sveikata ir jaunyste, tad geriau jos priežiūra pradėti rūpintis jau šiandien.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)