Laidos pradžioje treneris visus sportuojančius suskirstė į 2 pagrindines kategorijas: vieni yra tie, kurie nori numesti svorio, o kiti nori priaugti raumenų masės ir didinti raumenų jėgą. Visi šie žmonės, atėję į sporto salę, mato tuos pačius treniruoklius.

„Kurie pratimai sudegina daugiausiai kalorijų ir geriausiai padeda numesti svorio? Atsakymas: tie patys pratimai, kurie yra efektyviausi raumenų auginimui. Tai pratimai, kurie atliekami su laisvais svoriais, – sakė treneris. – Pakalbėsiu apie tuos pratimus, kuriuos gali atlikti visi, nes yra ir labai sudėtingų pratimų, tokie kaip sunkiosios atletikos judesiai.

Pavyzdžiui, rovimas ar stūmimas arba galiūnų judesiai – rąstų kėlimas ar padangų vertimas.“

Beje, pasak A. Pauliukevičiaus, jei kas nors galvoja, kad galiūnai turi didelius pilvus dėl to, jog jų atliekami pratimai degina mažai kalorijų, tai tikrai klysta.

Įtupstas

„Tie pratimai kaip tik degina labai daug kalorijų, bet galiūnams tie dideli pilvai truputėlį padeda, nes didesnis kūno svoris padeda sukurti didesnę inerciją, kai keliamas arba traukiamas kažkoks įrankis. Galiūnai neturi tikslo gerai atrodyti, nes yra ne pagal tai vertinami – ne taip, kaip kultūristai“, – sakė treneris.

Taigi, pirmi pratimai, kurie degina daug kalorijų, yra pritūpimai. Aktualu ir vyrams, ir moterims.

„Jei kažkas sakys, kad negali atlikti pritūpimų, negali jų išmokti, tai atsakykite man į klausimą, ar jūs sėdate ant klozeto? Jei taip, tai galite išmokti ir pritūpimus“, – kalbėjo A. Pauliukevičius.

Toliau – įtūpstai bei spaudimas kojomis. Taip pat mirties trauka – atsispaudimai įvairiais kampais, prisitraukimai.

Kodėl šie pratimai degina daugiausiai kalorijų? Nes jų metu dirba daugiausiai raumenų, stimuliuojamas raumenų augimas, o kuo daugiau raumenų dirba, tuo daugiau kalorijų sudeginime.

Atsispaudimai

Treneris rekomenduoja pritūpimus atlikti su štanga ant pečių.

„Štanga ant pečių neturi skambėti baisiai. Jei kažkas negali pakelti didelio svorio, tai nebūtinai turi būti didelė štanga, tai gali būti mažesnė štanga, gali būti netgi medinė lazda, šluotos kotas. Tai vis dar bus tas pats judesys“, – patarė A. Pauliukevičius.

Treneris palygino pritūpimus ir dar vieną, moterų dažnai mėgstamą treniruoklį šlaunims bei sėdmenims, kai treniruojamasi sėdint ir išskečiant kojas į šonus.

„Palyginkime pritūpimus su štanga ir „ginekologiniu“ treniruokliu šlaunims. Pastarajame dirba sėdmenys, bet nesunkiai, ir šiek tiek išorinė šlaunų dalis. Darant pritūpimus dirba ir sėdmenys, ir šlaunys – priekinė, vidinė dalis, dirbs ir nugara, pilvo presas. Tad sudeginate daugiau kalorijų. Tie pratimai, kuriuos daryti sunkiausia, tiek raumenų auginimo, tiek svorio metimo, yra patys efektyviausi“, – sakė A. Pauliukevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)