5 pagrindinės priežastys

Pasak trenerio, toks klausimas kyla dėl to, kad žmonės nežino, kaip sportas veikia organizmą. Galima ir kita šios baimės priežastis – internete paskaityti komentarai, kurie nieko bendro su realybe neturi.

„Tai nėra protinga ir reikia įvertinti šaltinius, kuriuos skaitote. Tai būtų tas pats, kad aš dabar pradėčiau patarinėti, kaip reikia taisyti automobilius ar statyti namus“, – juokavo A. Pauliukevičius.

Treneris LNK laidoje išvardijo pagrindines priežastis, kodėl vyrų potencija gali būti prasta.

Pora lovoje

„Tam, kad atsakyčiau į šį klausimą, peržvelgiau daug mokslinių straipsnių ir radau keletą priežasčių, kas gali pakenkti vyriškai potencijai. Viena iš tokių priežasčių – antidepresantų, vaistų nuo alergijos, kraujo spaudimo vartojimas ir ypač ilgalaikis vartojimas gali pakenkti vyriškai potencijai“, – kalbėjo treneris.

Antra priežastis – nutukimas ar per didelis kūno svoris. Tokiu atveju aplink vidaus organus susikaupia didelis kiekis riebalų, todėl kraujotaka tampa prastesnė, taip pat suprastėja vyriško hormono testosterono gamyba. Sprendimas paprastas – padės kūno svorio mažinimas.

Nutukimas

„Kai vyro riebalų sluoksnis yra 8-15 proc. kūno masės, tai yra geriausia situacija, kai testosterono gamyba didžiausia. Tačiau taip pat reikia žinoti, kad nuo 20-25 metų šio hormono gamyba mažėja natūraliai. Tik paprastai iki 30 to nejaučiame, pajaučiame nuo 40 metų. Tada gali suprastėti nuotaika, sumažėti ambicijos, kankinti didesnis nuovargis, kauptis daugiau riebalų“, – vardijo A. Pauliukevičius.

Kita prastos potencijos priežastis – rūkymas. Rūkant kaupiasi blogasis cholesterolis, kuris blogina kraujotaką. O erekcijai kraujotaka yra itin svarbi.

Asociatyvioji nuotr.

Dar viena priežastis – per gausus ir per dažnas alkoholio vartojimas, nes jis taip pat slopina testosteroną.

„Penkta priežastis – per menkas fizinis aktyvumas, dėl kurio irgi nebūna suaktyvinta kraujotaka“, – sakė A. Pauliukevičius.

Sportas į pagalbą

Pasak trenerio, sportas dažniausiai tokiu atveju padeda, tačiau yra išimčių.

Andrius Pauliukevičius

„Išskyrus tuos atvejus, kai žmogus persitempia, taip nori numesti svorio, kad save labai riboja ir jo mityba yra per griežta, tai sportas ir fizinis aktyvumas, sveika mityba gali padėti, – patarė A. Pauliukevičius.

– Didelė tikimybė, kad visos išvardintos priežastys gali turėti neigiamą įtaką, nors, reikia pasakyti, kad kai kuriais atvejais tos įtakos ir nebūna. Galbūt taip nutinka dėl genetikos, kai žmogus turi ją stiprią. Kaip Vinstonas Čerčilis, kuris buvo ilgaamžis, nors kasdien gėrė viskį ir rūkė cigarą. Bet galbūt, jei būtų to nedaręs, būtų gyvenęs dar ilgiau.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)