– Ar į jus kreipiasi vyrai, norintys patobulinti išvaizdą?

– Pastaraisiais metais vyrų klientų daugėja. Iki šiol dažnas vyras, norintis pokyčių, atkreipdavo dėmesį į savo mitybą, imdavo reguliariau sportuoti, tačiau apie tai, kad kai kurias estetines problemas gali išspręsti tik plastinės operacijos ar injekcijos, nepagalvodavo. Tiksliau – nedrįsdavo kreiptis į specialistą. O dabar sulaukiame ir vyrų, kuriuos patobulinti išvaizdą paragino moterys – žmonos ar draugės, jau susipažinusios su grožio chirurgijos galimybėmis ar pačios turėjusios operacijų, pasigražinusios injekcijomis.

– Dėl kokių estetinių problemų į jus kreipiasi vyrai?

– Dažniausiai tai su veido sritimi susijusios korekcijos, išskirčiau užkritusius viršutinius vokus, atlėpusias ausis ar netenkinančią nosies išvaizdą.

Dėl ausų plastikos dažniausiai kreipiasi vyrai, kurie visą jaunystę dėl to jautė diskomfortą, tiesiog nedrįso kreiptis pagalbos, o vaikystėje tėvai nesureikšmino ar nematė šios problemos. Dažniausiai dėl ausų plastikos kreipiasi 25–40 metų vyrai.

Taip pat kreipiasi dėl nosies plastikos, kai ši veido dalis kelia estetinį diskomfortą, o kartais ir funkcinių kvėpavimo sutrikimų – nosis iš prigimties kreiva, yra kuprelė ar nusileidęs nosies galiukas (vanago snapo formos nosis) arba jos forma pakito po traumos. Jei tai susiję su trauma, dažnai skundžiamasi ir kvėpavimo sutrikimais.

Vyrų grožio chirurgija.

Vyrai jau žino, kad nesudėtinga plastine operacija galima pakoreguoti akių sritį – užkritusius vokus, nusileidusius antakius. Taip gali pastebimai atjauninti veidą ir pagyvinti žvilgsnį.

– Ko vyrai labiausiai gėdijasi?

– Labiausiai vyrai gėdijasi ginekomastijos arba pseudoginekomastijos. Tai būklės, kai padidėja krūtinė ir išvaizda primena moters krūtis. Vyrams dėl to nesmagu nusivilkti marškinėlius paplūdimyje, įprastoje aplinkoje dėl to stengiasi vilkėti laisvesnius drabužius.

Ginekomastija – tai būklė, kai pernelyg išveša vyrų pieno liauka, psaudoginekomastija – kai krūtų srityje susikaupia per daug riebalinio audinio. Dažnai vyrai dėl to pirmiausia griebiasi koreguoti mitybą, daug ir intensyviai sportuoti. Deja, šių sutrikimų nei mityba, nei sportu išspręsti nepavyks. Tiek vienu, tiek kitu atveju gelbsti tik chirurgija – ginekomastijos atveju chirurgiškai pašalinamas pieno liaukos perteklius, o krūtų forma gali būti papildomai koreguojama atliekant riebalų nusiurbimą, pseudoginekomastija sprendžiama riebalų nusiurbimo procedūra, pašalinant riebalinio audinio perteklių.

Vyrų grožio chirurgija.

Dar viena dažna operacija – liposakcija (riebalų nusiurbimas), dėl kurios dažniausiai kreipiasi sportuojantys ir aktyvų gyvenimo būdą puoselėjantys vyrai. Tačiau yra kūno vietų, tokių kaip riebalų perteklius juosmens ir šonų srityje, nuo kurių panaikinti riebalus sportuojant ar laikantis sveikos gyvensenos iš esmės neįmanoma.

– Grožis – ne ta sfera, į kurią vyrai itin gilintųsi, tad į kokią operaciją, procedūrą atkreiptumėte jų dėmesį?

– Atkreipčiau dėmesį į akių sritį. Užkritę vokai kuria liūdno, pavargusio žmogaus įspūdį. Kam tokiam būti, ypač šiais laikais, kai išvaizda turi įtakos visoms gyvenimo sritims. Juolab kad operacija itin efektyvi – vyras atjaunėja dešimčia metų. Be to, po tokios operacijos aplinkiniai tikrai nepasakys, kad veidui kažkas daryta, tik atkreips dėmesį, jog vyras atrodo kur kas jaunatviškiau.

Medicina pirmiausia susijusi su diskretiškumu, gydytoją ir pacientą saisto konfidencialumas, tad tik pats pacientas nusprendžia, ar pasakoti apie savo plastines korekcijas aplinkiniams.

Estetinės chirurgijos tikslas – patobulinti išvaizdą, suteikti jaunatviškumo, bet taip, kad niekas nepasakytų, jog tu – plastikos chirurgo klientas.

– O kaip grožio injekcijos? Moterims šios procedūros seniai ne naujiena, o vyrams?

– Yra dvi pagrindinės injekcijų grupės: botulino toksinas ir užpildai, iš kurių populiariausia – hialurono rūgštis.

Botulino toksinas naudojamas siekiant užkirsti kelią raukšlių formavimuisi ir išlyginti jau besiformuojančias. Šiomis injekcijomis naikinama ir vaidinamoji pykčio raukšlė, susiformuojanti tarp antakių. Apie ją vyrai tikrai žino ir, tiesą sakant, noriai ryžtasi panaikinti.

Beje, botulino toksinas naudojamas ne tik raukšlėms panaikinti. Jis efektyviai sprendžia ir padidėjusio prakaitavimo problemą – pažastų, delnų, dėl kurios taip pat išgyvena nemažai vyrų, ypač kai padėjęs prakaitavimas ima trukdyti karjerai. Taigi, šią priemonę renkasi vis daugiau vyrų ir ji iš tiesų gali pastebimai pagerinti gyvenimo kokybę.

Vyrų grožio chirurgija.

Hialurono rūgšties užpildais dažnai tobulinama skruostų, smakro, žandikaulio sritys.

– Sako, kad vyrai bijo gydytojų, o jau adatos – ypač.

– Pravėrę plastikos chirurgo duris vyrai dažniausiai jau būna apsisprendę ir pasiryžę pokyčiams. Gal kiek nedrąsu būna pirmą kartą, o sužinoję, patyrę, koks tai modernus būdas išspręsti vieną ar kitą problemą, nebesuka sau galvos ir susitvarko tai, kas nedavė ramybės metų metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)