Edamame pupelės

Šios skanios sojų pupelių ankštys yra pilnos ląstelienos, gerųjų riebalų ir estrogenus primenančių junginių, vadinamų izoflavonais. Izoflavonai gali būti jūsų draugai menopauzės metu. Pavyzdžiui, jie gali padėti lengviau ištverti karčio bangas.

Kale kopūstas

Šiuose žaliuose lapuose yra daug vitamino K, kuris veikia kartu su kalciu ir vitaminu D, kad jūsų kaulai būtų tvirti ir sveiki. Vienoje porcijoje yra daugiau kaip 20 proc. rekomenduojamo vitaminų A ir C kiekio per dieną.

Šparagai

Norite dar vieno būdo, kaip gauti kaulus stiprinantį vitaminą K? Tam puikiai tinkami šparagai. Pasirinkite juos kaip užkandį – suvalgykite pusę puodelio ir gausite trečdalį reikalingos dienos normos. Šparaguose taip pat pilna folio rūgšties, kuri padeda išvengti apsigimimų.

Šparagai

Pupelės

Jose yra daug baltymų be riebalų, kurie gaunami kartu su mėsa. Be to, pupelėse gausu skaidulų. Pupelės gali sumažinti jūsų kraujospūdį, cukraus kiekį kraujyje ir širdies ritmą.

Greipfrutai

Juose daug flavonoidų, kurie padeda sumažinti insulto riziką moterims, taip pat gali padėti jūsų širdžiai. Apelsinai taip pat veikia, tačiau greipfrutai turi mažiau cukraus. Tačiau greipfrutų negalima vartoti su kai kuriais vaistais, todėl prieš įtraukdami juos į meniu, pasitarkite su gydytoju.

Greipfrutas

Uogos ir vyšnios

Uogos turi flavonoidų ir antioksidantų, kurie gali apsaugoti sveikas ląsteles nuo pažeidimų. Uogos padeda smegenims, kai senstate. Be to, jums reikalingas vitaminas C, kad būtų galima sukurti kolageną – baltymą, kuris palaiko jūsų odą stangrią ir lygią.

Papajos

Raudonai oranžinę spalvą suteikia beta karotinas (morkos) ir likopenas (jo yra pomidoruose ir arbūzuose). Likopenas sumažina galimybę susirgti gimdos kaklelio ir krūties vėžiu. Tai taip pat antioksidantas, kuris palaiko sveiką cholesterolio ir kraujospūdžio lygį, kad apsaugotų nuo širdies ligų.

Graikiškas jogurtas

Paprastas, neriebus jogurtas

Kai žmogui daugiau nei 50 metų, jam reikia daugiau kalcio. Jogurte jo yra daug – vos 200 gramų suteiks jums daugiau nei trečdalį reikalingos normos kalcio per dieną. Ieškokite vitaminu D praturtintų rūšių, kad jūsų kūnas geriau naudotų mineralą.

Sardinės

Sardinėse yra riebalų rūgščių, vitamino D ir kalcio. Jų omega-3 riebalai gali pagerinti motinos pieno kokybę. Besilaukiančioms mamoms taip pat jas reikėtų valgyti – jos itin naudingos vaisiui. Sardinėse yra mažiau gyvsidabrio nei daugumoje kitų žuvų.

Linų sėmenys

Žemės linų sėmenyse daugybė ląstelienos. Linų sėmenys gali padėti sumažinti kai kurių vėžio, įskaitant krūties vėžį, riziką. Linų sėmenų aliejus yra puikus būdas gauti omega-3, tačiau jis neturi papildomos naudos kovojant su vėžiu. Pasitarkite su gydytoju, prieš įtraukdami linų sėmenis į savo racioną; tai gali paveikti kai kurių vaistų veiksmingumą.

Graikiniai riešutai

Jie taip pat yra supakuoti su sveikosiomis riebalų rūgštimis ir gali užkirsti kelią vėžiui kaip subalansuotos mitybos dalis. Naudokite juos (arba maltus linų sėmenis) kaip jogurto užpilą.

Avokadai

Taip, jie pilni riebalų, bet juose esantys riebalai yra gerieji. Tyrimai rodo, kad dietos, kuriose gausu avokadų, gali padėti atsikratyti pilvo riebalų ir apsaugoti akis ir odą. Jie netgi gali padėti sumažinti „blogojo“ cholesterolio kiekį ir padidinti „gerojo“ cholesterolio kiekį.

Saldžiosios bulvės

Ląsteliena, vitaminas B6, kalis, geležis… Saldžiosiose bulvėse gausu visų šių medžiagų. Jos ypač naudingos nėštumo ir maitinimo metu.

Špinatai

Jie sumažina tikimybę susirgti demencija, širdies ligomis ir storosios žarnos vėžiu. Špinatai padeda akims ir net gali padėti kovoti su raukšlėmis.

Jautienos kepenys

Galbūt tai ne tas produktas, kurio itin norite, bet jautienos kepenys yra puikus folio rūgšties šaltinis ir smarkiai lenkia špinatus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)