Norintys sumažinti svorį žmonės neretai susigundo vienu iš daugelio planų, žadančių, kad sulieknėsite greitai ir be vargo, rašoma nhs.uk.

Net jei viena ar kita dieta iš tiesų padės sulieknėti, mažai tikėtina, kad išsaugosite pakitusį svorį ilgalaikėje perspektyvoje – kelis mėnesius ar kelerius metus.

Veiksmingiausias būdas sulieknėti ir vėliau palaikyti mažesnį svorį – lieknėti pamažu, palaipsniui.

Būtina turėti lieknėjimo planą, kurio esminiai punktai – mitybos pokyčiai ir fizinis aktyvumas. Po kažkiek laiko svorio mažėjimas liausis, taigi reikės naujų pokyčių.

Nutarus sulieknėti ir keisti mitybą, pravartu pasitarti su diplomuotu dietologu. Jei sergate kokiomis nors ligomis, prieš pradėdami laikytis dietos pasitarkite su bendrosios praktikos gydytoju.

Saugus lieknėjimas

Užsibrėžus sulieknėti, žinokite – saugu per savaitę sulieknėti 0,5–1 kg.

Svorį mažinant sparčiau, gresia sveikatos sutrikimai – kaip antai, maistinių medžiagų trūkumas, tulžies akmenys, energijos stygius, nuolatinis nuovargis.

Kelių savaičių mitybos pokyčiai ilgalaikėje perspektyvoje neduos naudos, dažniausiai po drastiškų dietų svoris vėl tampa toks, koks buvo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)