Tad, nors šis straipsnis ir yra apie tai, kaip subalansuoti savo svorį ir išlaikyti grakščias linijas, noriu pabrėžti, kad pirmiausiai tinkamas svoris man siejasi su ilgaamžiškumu, gera savijauta ir prevencija nuo ligų.

Dažnai man užduoda klausimą, kaip išlaikau savo svorį? Įdomu ir tai, kad žmonės galvoja, jog aš niekada nevalgau picos, šokolado ar ledų ir dienų dienas kramsnoju tik salotas. Bet tai tikrai toli nuo realybės.

Tautvilė Šliažaitė

Tad kokios mano sveiko gyvenimo ir subalansuoto svorio paslaptys:

1. Aš neužkandandžiauju

Jau ne vienerius metus propaguoju 3-4 patiekalus (pusryčiai, pietūs, vakarienė ir, jeigu yra poreikis, užkandis) per dieną. Tai reiškia, kad mano pagrindiniai patiekalai yra pakankamai dideli ir jie suteikia sotumo jausmą bent 3-4 valandoms. Dažnai pastebiu, kad pacientai, kurie nori atsikratyti svorio, renkasi itin mažas pagrindines porcijas, tačiau tokiu būdu greitai išalksta. Dažnai tai pasibaigia nesąmoningais užkandžiais, kurie ir gali tapti svorio priaugimo priežastimi.

Taip pat reikėtų atsiminti, kad didesnis tarpas tarp valgių itin teigiamai veikia mūsų virškinimo sistemos darbą ir tokiu atveju lieka laiko gerti skysčius, kurie neturėtų būti vartojami kartu su maistu.

Baltymai

2. Kiekvieno valgio metu renkuosi baltymus

Tikriausiai ne visi iš jūsų žinote, bet prieš tampant Natūropatinės mitybos specialiste, aš buvau vegetarė. Tai mane tikrai išmokė įtraukti kuo daugiau įvairių daržovių į mano racioną, tačiau galiu drąsiai sakyti, kad mano mityboje trūko baltymų. Baltymai atlieka statybinę funkciją mūsų organizme ir reikalingi kiekvienai mūsų ląstelei, o kalbant apie svorio reguliavimą, suteikia sotumo jausmą. Tad norint jaustis sočiai iki kito patiekalo, svarbu visada rinktis kažkokį baltymų šaltinį kiekvieno valgio metu.

3. Daržovės dominuoja mano racione

Norite geros sveikatos ir subalansuoto svorio, pamirškite apie stebuklingas piliules, kurios žada svorio metimą ir išmokite įtraukti daugiau daržovių į savo racioną. Labai svarbu atrasti, kokios daržovės jums patinka, ir po truputį išbandyti vis didesnę jų įvairovę. Didžiąją dalį mūsų daržovių kiekio turėtų sudaryti žalios spalvos daržovės, nors bulvių nereiktų pilnai išbraukti iš savo raciono, siūlyčiau rinktis jas mažesniais kiekiais ir kartu su baltymais bei kitomis daržovėmis.

Daržovės

O pabaigai norėčiau pasakyti, kad svorio metimas ir subalansavimas tik tada turės ilgalaikius rezultatus, kai mes iš esmės pakeisime požiūrį į maistą: pradėsime valgyti tik tada, kai esame alkani, o ne tada, kai mums liūdna ar nuobodu. Kai skirsime daugiau laiko maisto gaminimui, ar mokymuisi, kaip gaminti. Svarbu atsiminti, jog tai, ką dedame į savo kūną, yra kuras mūsų varikliukui dirbti. Esant tinkamiems santykiams su maistu atsiras vietos ir picoms, ir šokoladams, nes viskas bus daroma su saiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)