Healthyfoodhouse.com rašo, kad feta – minkštas, baltas, sūdytas sūris, kuriame gausu maistingųjų medžiagų ir kuris yra puikus kalcio šaltinis. Viduržemio jūros virtuvėje fetos sūris yra naudojamas patiems įvairiausiems patiekalams – nuo užkandžių iki desertų.

Fetos sūris yra kilęs iš Graikijos, tai produktas su saugoma geografinės kilmės nuoroda, o tai reiškia, kad tik kai kuriuose Graikijos rajonuose pagamintas sūris gali būti vadinamas feta. Šis sūris yra gaminamas iš vietoje auginamų ir vietoje žolytę skabančių avių ar ožkų pieno, ir būtent tokia aplinka suteikia šiam sūriui jo išskirtinį skonį ir unikalias savybes.

Fetos skonis kartais gali būti aštrus, tačiau jis būna švelnesnis, jeigu gaminamas iš ožkų pieno. Šis sūris pasižymi švelnia kremine konsistencija. Beje, fetos sūris puikiai tinka netoleruojantiems karvės pieno, nes šis jo gamyboje nenaudojamas.

Vienoje fetos sūrio porcijoje (apie 28 gramai) yra:

  • 74 kalorijos
  • 6 gramai riebalų
  • 260 miligramų natrio
  • 1,2 gramo angliavandenių
  • 4 gramai baltymų
  • 1 gramas cukraus
  • 0.2 miligramo riboflavino/vitamino B2 (14 proc. rekomenduojamos dienos normos)
  • 140 miligramų kalcio (14 proc.)
  • 312 miligramų natrio (13 proc.)
  • 94 miligramai fosforo (9 proc.)
  • 0,5 mikrogramo vitamino B12 (8 proc.)
  • 0,1 miligramo vitamino B6 (6 proc.)
  • 4,2 mikrogramo seleno (6 proc.).

Štai 4 naudingosios šio be galo skanaus sūrio savybės:

1. Jis padeda stiprinti kaulus ir mažina osteoporozės riziką, nes vienoje fetos sūrio porcijoje (apie 28 gramai) yra 140 miligramų kalcio.

2. Kadangi feta yra nepasterizuotas produktas, jis pasižymi ir probiotinėmis savybėmis ir padeda palaikyti gerą žarnyno būklę ir padeda esant viduriavimui, pienligei, šlapimo takų infekcijomis, dirgliosios žarnos sindromui ir net vaikams diagnozuojamai egzemai.

3. Fetoje yra gausu vitamino B12, todėl jis natūraliai padeda kovoti su anemija.

4. Fetos sūris padeda palengvinti galvos skausmą ir migreną, nes jame gausu riboflavino ir vitamino B2.

Taigi, mėgaukitės spalvinga ir pačiais įvairiausiais skoniais džiuginančia Viduržemio jūros regiono dieta ir valgykite į sveikatą maistingą ir skanų fetos sūrį, kuris toks naudingas mūsų sveikatai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)