Kaip paruošti šiuos pusryčius?

Mums reikės:

2 riekelių duonos – ruginė bemielė tamsi duona arba tamsus batonas be cukraus;

10 vienetų pomidorų – geriausia tamsių vyšninių;

Pusės didelio avokado;

3 valgomų šaukštų moliūgų sėklų – skaniau paskrudintos;

Pusės citrinos;

2 šaukštų gerai sutrintos varškės;

1 šaukšto Tzatziki padažo;

Pagal skonį – šviežių krapų;

Pagal skonį – druskos (galima ir visai nedėti).

Paruošimo būdas:

1. Duoną paskrudiname orkaitės griliuje apie 180-200°C temperatūroje 10 minučių, kol duona taps traški ir šilta.

2. Pomidorus apšlakstome riešutų aliejumi ir dedame į orkaitę 5 minutėms.

3. Ištrauktą iš orkaitės duoną ištepame sutrinta varške, kurią jau reikėtų būti sumaišius su Tzatziki padažu.

4. Dedame supjaustytą ir citrinų sultimis pašlakstytą avokadą. Galiausiai – pomidorus. Apiberiame moliūgų sėklomis, smulkiai supjaustytais šviežiais krapais.

4. Pabaigai galima apibarstyti mėgstamomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, G. Jonaitytė sako, kad mėgsta gelsvę, ji suteikia gaivumo ir grybų skonį.

Šių pusryčių nauda:

Ruginė juoda duona be cukraus ir mielių turi ypač daug skaidulinių medžiagų, kurios malšina alkį. Rugių skaidulos išbrinksta skrandžio sultyse ir suteikia sotumo jausmą. Ruginė duona gerina žarnyno judesius, padeda virškinti ir pašalinti maisto likučius. Kartu su gerųjų riebalų šaltiniu – avokadu, moliūgų sėklomis, kuriose gausu geležies, suteikia tobulą sveikų bei skanių, bet ir neapsunkinančių kūno pusryčių skonį ir jausmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)