Fotoalbumo „Neregėta Lietuva“ autorius M. Jovaiša šįkart išleido knygą apie sveiką gyvenseną ir viliasi, kad bus įkvepiantis pavyzdys kitiems žmonėms keisti gyvenimo būdą, dėl kurio – garantuota geresnė savijauta bei sveikata, o gyvenimo trukmė – prailginta.

„Yra dvi grupės žmonių, kuriems esu skyręs šią knygą. Viena – tie, kurie žino, kad reikėtų pradėti gyventi sveikiau ir aktyviau, bet kažkaip vis tam nepasiryžta, ieško kažkokio postūmio, siektino pavyzdžio. Aš labai tikiuosi pasitarnauti kaip toks pavyzdys – žmogaus, kuris taip pat yra ne sportininkas, ne profesionalas, ne treneris, o paprastas žmogus, vaikystėje netgi nesportavęs. O štai atradau, šiuo tokiu gyvenimo būdu galima mėgautis, tai paversti tokiu pomėgiu, kuriam paskui nereikėtų jokių valios pastangų, – sako fotografas.

– Antra grupė žmonių – jau gal sportuoja daug metų, bet ieško įdomių patarimų. O jų esu prikaupęs labai įvairiapusiškų. Aš 10 metų užsiiminėju ištvermės, jėgos, koordinacijos balansavimo sportais. Toje knygoje pateikiu visavertį, įvairiapusišką kūno ir smegenų, dvasios vystymo planą.“

Anot M. Jovaišos, žmogus jaunas, kol yra lankstus, tačiau sulaukus net ir 40 metų dar nevėlu investuoti į save.

„Aš žmonėms sakau, kad net sulaukus virš 40 metų yra ne per vėlu išmokti daryti virvutę, špagatą, tiltuką, bet yra tam tikros gudrybės, kurias aš atradau iš protingų žmonių patarimų, iš knygų, savo praktikos“, – sako M. Jovaiša.

Fotografas sako, kad įspūdintų savęs transformacijos rezultatų galima pasiekti nekainuojančiomis ir paprastomis priemonėmis

„Nereikia pirkti jokių sporto klubo narysčių ar kažkokių specialių priemonių. Pavyzdžiui, jėgos treniruotei tobulas pratimas – stovėti ant rankų“, – sako sveikuolis.

Knygoje rasite, kodėl būtina judėti, kaip tai daryti sveikai, ką žinoti apie kūno siunčiamus signalus ir kaip tinkamai į juos reaguoti. Pavyzdžiui, anot statistikos, apie 80 proc. vyresni nei 30 metų žmonės skundžiasi nugaros skausmais. Anot M. Jovaišos, tai gąsdinanti statistika, tačiau viso to būtų galima išvengti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)