Nors dauguma iš mūsų rytais desperatiškai tiesiame ranką prie puodelio kavos kaip savotiškos garantijos, jog pavyks prabusti, tai tikrai ne vienintelis būdas papildyti energijos atsargas visai dienai. Nesvarbu, ar bandote paprasčiausiai gerti mažiau kavos, ar jos net niekada nemėgote – žvaliam rytui galima rasti mažiausiai dešimt smagių alternatyvų, skelbia huffpost.com.

Rąžykitės

Ryte išvaikyti paskutinius miego likučius ir pasiruošti naujai dienai labai padeda mankštai prilygstantis rąžymasis. Atsigulkite ant nugaros, nugara turi būti tiesi. Rankas pasidėkite po klubais. Tada, nekeldami pečių, kelkite krūtinę, o galvą lėtai atloškite atgal. Ši poza vadinama žuvies ir tiesiog idealiai tinka pažadinti visą kūną.

Sukramsnokite obuolį

Obuolys dienos pradžiai – išties šauni mintis. Obuoliuose gausu natūralaus cukraus ir kitų angliavandenių, padedančių stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje. Kiti vaisiai, pavyzdžiui, bananai ir apelsinai, taip pat puikiai tinka. Vaisius pagardinkite baltymais, pavyzdžiui, graikišku jogurtu – štai jums sotūs ir energijos visai dienai suteiksiantys pusryčiai.

Mankštinkitės

Žinoma, gulint šiltoje lovoje mažiausiai norisi šokti ir bėgti, tačiau rytinis krosas – patikrintas būdas užsitikrinti gerą nuotaiką ir darbingumą visai likusiai dienai. Fizinė veikla išskiria endorfinų, o pastarieji užtikrina gerą savijautą ir energiją. Ryte pakaks pasimankštinti vos septynias minutes (maždaug tiek užtruktumėte ir virdamiesi kavą), ir puiki diena garantuota.

Išeikite pasivaikščioti

Jeigu rytinė mankšta visgi ne jums, siūlome išbandyti trumpą greitą rytinį pasivaikščiojimą. Posakis „gurkšnis tyro oro“ tikrai nebuvo laužtas iš piršto – jau seniai žinoma, kad grynas oras yra puikus vaistas nuo streso ir nuovargio. Ryte pavyko pasisveikinti su saule? Gera nuotaika visai dienai ir netgi mažesnis kūno masės indeksas – štai kokią naudą gausite.

Palįskite po šaltu dušu

Taip, skamba tikrai gana bauginančiai (tačiau patikėkite, jog po kelių bandymų prie tokio drastiško pabudimo įprasite ir netgi jį pamėgsite), tačiau būtent šaltas dušas arba kardinalus temperatūrų pasikeitimas padeda atsikratyti streso, sumažinti įtampą ir padidinti budrumą. Jeigu šalto dušo idėja jums atrodo pernelyg drastiška, galite paprasčiausiai nusiprausti veidą lediniu vandeniu. Net ir tokio apsiprausimo gali pakakti ginant stresą šalin.

Išgerkite stiklinę ledinio vandens

Vis dar baiminatės šalčio šoko? Puikus kompromisas – pradėkite rytą nuo stiklinės ledinio vandens. Kaip ir šaltas dušas, toks gėrimas paskatins adrenalino išsiskyrimą ir pagerins smegenų kraujotaką.

Pasilepinkite arbata

Jūsų rytas neįsivaizduojamas be puodelio karšto gėrimo? Pabandykite kavą pakeisti arbata. Ir šiame gėrime yra nemažai kofeino (nors ir žymiai mažiau), be to, jis pasižymi ir daugiau gerų savybių, pavyzdžiui, stiprina imunitetą ir mažina kraujospūdį.

Paskambinkite mamai ar draugui

Rytinis pokalbis su žmogumi, su kuriuo jus sieja artimas ryšis, taip pat puikus būdas teigiamai pradėti dieną. Geriausias pasirinkimas – mama. Ir tai įrodyta mokslo: ekspertai sako, kad pokalbiai su mama telefonu – bene veiksmingiausia streso valdymo priemonė.

Pasilepinkite masažu

Vienas tyrimas nustatė, kad švelnus taškinis masažas gali padėti papildyti energijos atsargas.

Rytui – energingas garso takelis

Nepatingėkite skirti laiko savo ryto garso takeliui sudaryti – niekas geriau nei mėgstama muzika, skambanti ryto ruošos fone, nepapildys energijos atsargų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)