1. Valgykite pusryčius

Pusryčių nevalgymas nepadės sulieknėti. Negausite užtektinai maistingų medžiagų, jausite alkį, todėl dieną tiesiog daugiau užkandžiausite.

2. Valgykite maždaug tuo pačiu laiku

Jei dieną valgote tuo pačiu laiku, greičiau deginamos kalorijos. Be to, mažėja pagundų užkandžiauti riebių, saldžių desertų.

3. Valgykite daug vaisių ir daržovių

Vaisiai ir daržovės turi mažai kalorijų ir riebalų, tačiau daug ląstelienos – šie trys veiksniai labai svarbūs, norint sulieknėti. Be to, vaisiuose ir daržovėse daug vitaminų ir mineralų.

4. Norint sulieknėti ir vėliau išlaikyti mažesnį svorį, labai svarbu daug judėti, sportuoti. Sportas daugeliu aspektų naudingas sveikatai, o taip pat padeda sudeginti kalorijų perteklių, ką labai sunku padaryti vien keičiant racioną.

5. Gerkite užtektinai vandens

Neretai žmonės painioja troškulį su alkiu, todėl galite suvartoti nereikalingų kalorijų, nors organizmas tenorės stiklinės vandens.

6. Valgykite daug ląstelienos turinčio maisto

Ląstelienos turintys maisto produktai ilgesniam laikui suteikia sotumo, kas labai svarbu, jei jūsų tikslas – sulieknėti. Ląstelienos yra tik augaliniame maiste – vaisiuose, daržovėse, avižose, viso grūdo miltų duonoje, ruduosiuose ryžiuose, pupelėse, žirniuose ir lęšiuose.

7. Skaitykite maisto produktų etiketes

Jei įprasite skaityti maisto produktų etiketes, pirksite sveikesnį maistą. Pažiūrėkite, kiek kalorijų turi produktas, tada bus aišku, ar jis tinkamas jūsų dienos racionui ir lieknėjimo planui.

„Šykštuolis moka du kartus,“ – prisiminkite šį aforizmą, kai parduotuvėje skaitysite maisto prekių etiketes

8. Valgykite iš mažesnių lėkščių

Valgydami iš mažesnių lėkščių ir dubenėlių, palaipsniui, nejausdami alkio, įprasite prie mažesnių porcijų. Skrandis po 20 min. siunčia smegenims signalą apie sotumą, taigi valgykite lėtai ir nustokite valgyti, kol dar nepajutote visiško sotumo.

9. Nedrauskite sau valgyti kokių nors maisto produktų

Neverta uždrausti sau valgyti vienokių ar kitokių produktų, ypač tų, kuriuos labai mėgstate. Jei drausite kokius nors produktu, tik dar labiau jų norėsite. Galite be sąžinės graužimo kartais pasimėgauti mėgstamais skanėstais, jei neviršysite savo dienos kalorijų normos.
10. Nekaupkite namuose saldumynų, nesveiko maisto

Kad išvengtumėte pagundų, nelaikykite namuose nesveiko maisto – šokoladukų, saldžių kepinių, traškučių ir gazuotų gėrimų. Verčiau turėti sveikų produktų atsargas – vaisių, nesaldžių ryžių trapučių, avižinių sausainių, nesaldžių kukurūzų spragėsių, vaisių sulčių.

11. Mažinkite alkoholio

Taurėje vyno yra tiek kalorijų, kiek ir šokolado gabalėlyje. Jei pernelyg dažnai mėgaujatės alkoholiu, gali imti didėti svoris.

12. Planuokite, ką valgysite

Stenkitės planuoti, ką valgysite pusryčiams, pietums, vakarienei visą savaitę, susiplanuokite net užkandžius. Tikrai pravers savaitės pirkinių sąrašas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)