• atgaivina nuo greito ir kitokio nesveiko maisto sumažėjusią žarnyno mikroflorą,
  • pagreitina sulėtėjusią medžiagų apykaitą,
  • stiprina imunitetą.


Dietologai liaupsina šį rūgštaus pieno gėrimą, o išradingi žmonės, kurie siekia sulieknėti, jo pagrindu kuria įvairiausius gėrimus ir patiekalus, kurie degina riebalus, rašoma slimim.diet.

Riebalus deginantis kefyro kokteilis paįvairina nuobodų dietinį valgiaraštį, aprūpina organizmą reikalingomis medžiagomis ir koreguoja problemines zonas.

Pramoniniu būdu pagaminti „stebuklingi kokteiliai“ bereikalingai tuština piniginę, tad nebeleiskime pinigų veltui. Natūralus ir veiksmingas jaunystės ir lieknumo eliksyras nėra brangus, užtat yra labai veiksmingas ir naudingas.

Kaip veikia lieknėjimą skatinantis kefyro kokteilis?

Kefyras naudingas savaime ir yra aktyviai naudojamas lieknėjimo programose. O pagardintas riebalus deginančiais prieskoniais, uogomis ir vaisiais, kuriuose gausu vitaminų, ir valančiomis sėlenomis, tradicinis rūgštaus pieno gėrimas virsta galingu lieknėjimą skatinančiu gėrimu.

Patyrinėkime bazinius ingredientus, kurie visi kartu įvairiais deriniais leis įveikti antsvorį ir išlaisvinti dailią figūrą iš beatodairiškai sukauptų riebalų apvalkalo.

Aštrusis imbieras

Šiame prieskonyje yra eterinių aliejų, gingerolio, askorbo rūgšties ir B grupės vitaminų. Mediciniškai įrodyta, kad džiovintas ir šviežias imbieras gerina virškinimą, normalizuoja riebalų ir cholesterino apykaitą, tonizuoja ir atgaivina.

Imbieras

Imbiero ištrauka arba arbata veiksmingai padeda lieknėti, bet, deja, ne visiems patinka aštrus šių gėrimų skonis. O kefyras ir kiti prieskoniai imbiero aštrumą nugesina, tad jo taip nebesijaučia.

Jaukumu dvelkiantis cinamonas

Cinamonas mažina cholesterino ir cukraus kiekį kraujyje, užkerta kelią insulino lygio svyravimams kraujyje, kurie skatina riebalų kaupimą „atsargai“.

Dietologai primena apie cinamono savybę malšinti apetitą ir rekomenduoja įtraukti šį naudingą ir aromatingą priedą į savo kasdienį valgiaraštį.

Cinamonas

Kefyro ir cinamono kokteilis malšina alkį, ramina, ir skatina sveiką riebalų skaidymo procesą.

Deginanti aitrioji paprika

Šis prieskonis suteikia patiekalams aštrumo ir pikantiškumo, taip pat skatina medžiagų apykaitą, nes jame yra kapsaicino. Kitaip nei kiti aistras ir apetitą žadinantys prieskoniai, aitrioji paprika, atvirkščiai, ilgam numalšina alkio jausmą.

Po aštraus kokteilio kilęs troškulys – puikus pretekstas išgerti stiklinę vandens, kuris taip pat labai skatina lieknėjimą.

Sėlenos, uogos ir vaisiai – dar daugiau skonio ir sveikatos

Liekinančių kefyro kokteilių receptų ir jų ingredientų yra begalės, tačiau sėlenos, vaisiai ir uogos ypač veiksmingai degina riebalus ir aprūpina organizmą reikalingomis medžiagomis:

uogos ir vaisiai pavers gėrimą gardžiu desertu,
sėlenos ir grūdai užtikrins sotumą.

Pateiksime kelis bazinius receptus. Galite improvizuoti, kurti autorinius kokteilius pagal skonį ir nuotaiką.

Liekninačių kefyro kokteilių receptai:

1 receptas. „Klasikinis“

Produktai:

250 ml kefyro,
1 arb. š. malto cinamono,
0,5-1 arb. š. malto džiovinto imbiero (arba1-2 arb. š. šviežio, tarkuoto),
žiupsnelis maltos aitriosios paprikos.

Gaminimas:

Sumaišykite visus ingredientus, o kad gėrimas būtų puresnis – išplakite plaktuvu.

Pikantiškas skonis pagyvins net pačią niūriausią dieną!

2 receptas. „Desertinis“

Produktai:

250 ml kefyro,
1 arb. š. cinamono,
1 bananas

Gaminimas:

Trintuvu susmulkinkite visus produktus.
Desertinį gėrimą gerkite ryte.
Tegul dieta būna saldi!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)