Mokslininkai patvirtino, kad vištienos sriuba neleidžia baltiesiems kraujo kūneliams – neutrofilams – susikaupti ir sukelti uždegimo, dėl kurio poveikio organizmas gamina daugiau gleivių. Be to, ji skystina gleives daug veiksmingiau negu paprastas karštas vanduo.

Pati geriausia naminė sriuba – ypač jeigu ją virė mylimas žmogus.

Į vištienos sriubą įdėkite šviežių smulkintų česnakų. Egipto faraonai vartojo česnaką infekcijai įveikti, apie jo gydomąsias galias sklando legendos.

Laboratoriniai tyrimai parodė, kad alicinas ir alinas, česnako veikliosios medžiagos, iškart sunaikina bakterijas.

Česnakas skatina natūralų „ląstelių žudikių“, priklausančių žmogaus imuninės sistemos kovos su bakterijomis arsenalui, išsiskyrimą.

Mamos mėgstama vištienos sriuba:

Tai turbūt vienas populiariausių kada nors išrastų naminių vaistų. Naujausi tyrimai parodė, kad žmonių tikėjimas jo veiksmingumu grindžiamas moksliniais faktais: vištienos sriuba gali sukliudyti baltiesiems kraujo kūneliams sukelti uždegimą ir kraujo plūdimą į viršutinius kvėpavimo takus.

Jums peršalus ar sergant gripu, puodas su šia sriuba ant viryklės turėtų stovėti dėl daugelio priežasčių. Riebus, garuojantis sultinys mažina kraujo plūdimą, o prieskoniai, tokie kaip česnakas ir svogūnas, turi virusą naikinančių savybių. Kad sriubos gydomoji galia būtų veiksmingesnė, supjaustykite kelias česnako skilteles ir įmeskite jas į puodą, sriubai baigiant virti.

Sriuba dar veiksmingiau mažins kraujo plūdimą, jeigu į ją įbersite šiek tiek aitriųjų paprikų ir įdėsite valgomąjį šaukštą smulkintos šviežios imbierų šaknies.

Jums reikės:

1 viščiukas, supjaustytas į 8 gabaliukus;

1 kg smulkiai pjaustytų morkų;

1 kg svogūnų;

4 traiškytos česnako skiltelės;

druskos, pipirų, petražolių ir krapų pagal skonį.

Gydantis vištienos sultinys

Paruošimas:

Į didelį puodą sudėkite viščiuko gabalėlius, pripilkite vandens, kad apsemtų, ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį ir nugraibykite putas. Sudėję smulkintas morkas ir svogūnus, virkite ant mažos ugnies 2-3 valandas. Jeigu reikia, vis pripilkite vandens. Suberkite traiškytus česnakus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, petražolėmis ir krapais. Kad sriuba būtų tirštesnė, išgriebkite vieną ar du samčius daržovių, sutrinkite jas trintuvu ir įmaišykite į sriubą. Pagaminama 10 porcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)