Daugiau saulės šviesos. Saulės šviesos trūkumas sumažina hormono serotonino gamybą, dėl to ne tik pablogėja nuotaika, bet ir padidėja noras suvalgyti ką nors skanaus. Kad to išvengtumėte, pasistenkite kuo ilgiau būti lauke šviesiu paros metu. Išeikite pasivaikščioti net tuomet, kai dangus apsiniaukęs – tai vis tiek geriau, nei sėdėti uždaroje patalpoje. Neišbraukite iš raciono angliavandenių.

Angliavandeniai padeda išlaikyti normalų serotonino lygį. Problemiškiausias laikas, kai serotonino lygis pradeda mažėti ir organizmas ima reikalauti kažko saldaus, – dienos pabaiga, apie 16–17 val. Būtent šiuo paros metu reikėtų organizmui duoti to, ko jam reikia, t. y. naudingų angliavandenių: nesmulkintų grūdų duonos, saldžių vaisių, krakmolo turinčių daržovių. Kartais galite save palepinti karčiuoju šokoladu. Neužmirškite daržovių ir vaisių. Vyrauja nuomonė, kad žiemą daržovės nėra tokios naudingos kaip vasarą, nes nėra tokios šviežios.

Vis dėlto brazilų mokslininkai nustatė, kad tamsiai žalios spalvos daržovių ir oranžinės spalvos vaisių valgymas padeda sumažinti svorį rudens–žiemos periodu. Įtraukite į savo racioną brokolius, morkas, kopūstus, apelsinus, špinatus ir įvairius žalumynus.

Daugiau gaivaus oro. Rudenį ir žiemą mes mažiau laiko praleidžiam lauke, sumažėja mūsų fizinis aktyvumas. Tai taip pat lemia svorio padidėjimą. Stenkitės daugiau vaikščioti pėsčiomis, o ne sėdėti namie prie televizoriaus. Tai bus naudinga ne tik jūsų figūrai, bet ir apskritai sveikatai.

Fotografuokite tai, ką valgote. Registruodami produktus, kuriuos valgote, galite labiau kontroliuoti svorio augimą, tačiau šis darbas gana nuobodus. Todėl užuot užsirašę, geriau fotografuokite tai, ką valgote. Tai padės įvertinti, kiek kartų per dieną susigundote bandelėmis ir saldumynais ir kiek kartų valgote vaisius ir daržoves. Tokiu būdu galėsite sureguliuoti savo racioną ir maitintis sveikiau.