Po pusryčių – po šaukštą aliejaus

Ne tik vitaminai, bet ir žymiai rečiau žiemą geriamas vanduo odai yra būtinas. Pasak farmacininkės E. Ramaškienės, per dieną reikia 8 stiklinių vandens.

„Žiemą, kai mažiau šviežių daržovių ir vaisių, dėl didelio tempo dažnai nesimaitiname pakankamai subalansuotai, neišgeriame pakankamai vandens. Odai būtina drėgmė iš vidaus. Viskas atsispindi veido odoje, tad būtų gerai organizmą išsivalyti nuo toksinų, pavyzdžiui, žolelių arbatomis. Viena tokia galėtų būti iš dilgėlių, varnalėšos, dervinio asiūklio ir kiaulpienės. Dėl mitybos – reikėtų nevengti pieno produktų, žuvies, mėsos, kiaušinių. Vitaminai A, E, C, B yra ypatingai svarbūs mūsų veidui, jei norime jį išlaikyti skaistų ir žiemos metu“, – pasakojo farmacininkė.

Odai gali padėti ir labai paprastas „vaistas“ – linų sėmenų aliejus. Jo sudėtyje yra visos trys svarbios kiekvienai organizmo ląstelei riebalų rūgštys.

„Omega 3 ir 9 riebalų rūgštys yra labai svarbios odai. Omega 3, 6 ir 9 yra linų sėmenų aliejuje. Jei kiekvieną rytą po pusryčių suvartotume arbatinį šaukštą linų sėmenų aliejaus, mes savo organizmui padarytume labai daug gero. Tai yra tos gerosios, nesočiosios riebiosios rūgštys, jos padeda veido odai apsisaugoti, išsaugoti hidrolipidinę plėvelę. Mano pacientai visi šitą išgirdę jau tikriausiai žiovauja, nes visada jiems tai patariu“, – juokiasi gydytoja.

Vien vazelino lūpoms neužteks

Nenorint vartoti kelių rūšių vitaminų tablečių vienu metu, dažnai pasirenkame vitaminų kompleksus. Ar jie padės, priklauso nuo jų poreikio ir amžiaus. Jauniems žmonėms gali užtekti visiškai paprastų papildų, o vyresnėms moterims dažnai prireikia sudėtingesnės sudėties papildų, kuriuose yra hialurono rūgšties, kolageno. Už pastarąsias medžiagas kremuose gali tekti sumokėti nuo kelių iki kelių šimtų eurų.

Sveikos lūpos

„Jei kalbame apie tikrą, švarų, kokybišką ir koncentruotą hialuroną, tai jis bus brangus. Jei šnekame apie pigią prekę su hialuronu, tai didelė galimybė, kad ji bus nepakankamai kokybiška. Hialuronas pritraukia vandens molekules, todėl drėkina mūsų odą ir veikia kaip statybinė medžiaga“, – sakė A. Dumbliauskienė.

Prižiūrint veidą, reikia nepamiršti ir lūpų priežiūros. Pasak farmacininkės, vien paprastu vazelinu patepti neužtenka, nes jis neskatina lūpų odos gaminti natūralius riebalus, jos ir toliau sausėja. Todėl reikėtų naudoti tokius vazelinus ar balzamus, kurių sudėtyje yra kakavos sviesto ar sviestmedžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)