Net jei jaučiatės gerai, arbata su vaistiniu poveikiu pasižyminčiomis medžiagomis saugos jūsų organizmą kaip profilaktinė priemonė nuo peršalimo ir kitų infekcijų, rašoma pranešime spaudai.

Gerai, jei vasarą netinginiavote ir namuose turite vaistažolių atsargų, kurios tinkamai vartojamos sušildo ir nuramina. Jei ne, galite rinktis iš jau paruoštų arbatų. Jose vaistinės medžiagos kruopščiai suderintos ir pagal poveikį, ir pagal saugų kiekį.

Šildančios arbatos:

  • stiprina imunitetą;
  • papildo organizmą vitaminais, mineralais, antioksidantais;
  • paspartina kraujotaką;
  • veikia antibakteriškai;
  • aprūpina organizmą skysčiais, kai šaltuoju metu sunkiau išgerti pakankamai vandens;
  • gerina virškinimo sistemos veiklą;
  • nuramina;
  • sušildo.

Kokios arbatos puodelyje esančios vaistažolės ir kitos medžiagos sušildys žvarbią žiemą?

Vaistinė svilarožė

Vaistinės svilarožės visų pirma yra vertinamos dėl šaknyse esančių gleivių. Jose yra daug polisacharidų. Svilarožės gleivės padengia gleivinę ir apsaugo nuo vietinio uždegimo, jos skystina bronchų sekretą, gerina atsikosėjimą.

Liaudies medicinoje svilarožės naudotos kvėpavimo takų susirgimams gydyti – esant sausam kosuliui, kokliušui, plaučių uždegimui, bronchitui. Šiandien svilarožės naudojamos ne tik sausam kosuliui, bronchinei astmai, peršalimui, užkimimui, bet ir burnos, ryklės, gerklės, skrandžio gleivinių pažeidimams gydyti.

Imbieras

Imbieras – vienintelis prieskonis, pasižymintis unikaliu skoniu ir gydomosiomis savybėmis. Gydomosioms imbiero savybėms nusileidžia netgi kai kurie pamėgti vaistiniai augalai.

Imbieras saugo ir stiprina imunitetą, todėl išvengsite peršalimo ligų, atbaidysite virusus, o susirgę greičiau pasveiksite. Taip yra todėl, kad imbiero sudėtyje esantys eteriniai aliejai naikina ligas sukeliančias bakterijas ir kitus mikrobus. Be to, imbieras pasižymi labai stipriu antioksidaciniu ir raminamuoju poveikiu, lengvina atsikosėjimą, gerai šildo kūną. Tai ir puiki priemonė stresinėms situacijoms įveikti, greičiau atgauti jėgas.

Dirvinė mėta

Liaudies medicinoje lapų ir žydinčių ūglių antpilai vartojami peršalus, įvairiems virškinimo sistemos sutrikimams, pasižymi antiseptinėmis savybėmis, slopina spazmus, malšina karščiavimą, skatina prakaitavimą.

Vitaminas C

Vitaminas C – vienas svarbiausių vitaminų, padedančių stiprinti imunitetą ir apsaugoti organizmą nuo ligų. Tai taip pat galingas antioksidantas, svarbus ne tik bendram imuninės sistemos palaikymui, bet ir odos sveikatai, kaulams, dantims ir dantenoms.

Tad griežinėlis citrinos ar arbatos sudėtyje jau esantis vitaminas C ne tik paskanins karštą gėrimą, bet ir pagelbės nesusirgti ar greičiau pasveikti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)