Dėl savybės greitai garinti drėgmę vilna dar vadinama superaudiniu (tokio audinio miego drabužiai itin gerai tinka naktinio prakaitavimo problemą turintiems).

Pelno nesiekianti organizacija „Nacionalinis miego fondas“ vilną įvardija kaip rekomenduojamą audinį miego drabužiams (ir primena, kad natūrali vilna gali dirginti odą). Ji taip pat rekomenduoja šilką (šis audinys taip pat laikomas puikiu šilumos reguliatoriumi), tačiau jis gana slidus ir labai brangus. Ekspertai taip pat mini flanelę ir bambuko pluoštą. Apie miegojimo nuogiems naudą jie neužsimena.

Remiantis praeitą rudenį atlikta apklausa, 40 proc. suaugusių Didžiosios Britanijos gyventojų miega vilkėdami pižamą, 20 proc. – tik apatinius, o trečdalis miega nuogi. Bet žinote ką? Ir šį tyrimą užsakė vilnos audinių pramonė, reklamuodama savo produkciją. Taigi, iš esmės vilnos pramonė norėtų, kad mes jai įkandin sektume nuolankiai kaip avys.

Seniai žinomas faktas, jog nerimas ir stresas neigiamai veikia mūsų miego kokybę, tad labai jaudintis dėl pižamos audinio nevertėtų. Jei visgi norite žūtbūt dėl ko nors nervintis, galite sukti galvą dėl naujos odos priežiūros ekspertų išvados: pasirodo, jie nerekomenduoja medvilninių pagalvių užvalkalų, nes jie dėl trinties spartina raukšlių formavimąsi.

Didžiosios Britanijos gyventojų sveikata besirūpinanti institucija NHS taip pat pernelyg nesuka galvos dėl pižamos audinio. Miego higienos rekomendacijose nurodoma optimali miegamojo temperatūra, kuri turėtų siekti nuo 18 iki 24 laipsnių. Taip pat minimos ir tankios užlaidos, apsaugančios nuo šviesos patekimo į miego patalpą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)