„Tikriausiai daugelis žino, kad plaukiant dirba visas kūnas, treniruojamos visos raumenų grupės. Tačiau tuo vandens sporto teikiamos naudos nesibaigia: plaukimas pagerina širdies darbą, lengvina kvėpavimą, sprendžia stuburo problemas, galiausiai – padeda atsikratyti įtampos, galvos skausmų, slogių minčių“, – teigia Kauno „Girstučio“ baseine dirbantis treneris M. Plečkaitis, rašoma pranešime spaudai.

Pasak jo, kauniečių susidomėjimas plaukimu, kaip nuolatine veikla, kasmet auga.

„Dar visai neseniai baseino lankytojus buvo galima suskirstyti į dvi grupes: atėjusius laikinai – išmokti plaukti ir siekiančius sportinių rezultatų. Tačiau jau ne vienerius metus matau vis daugiau žmonių, kurie ateina tiesiog paplaukioti – mokosi taisyklingai kvėpuoti, teisingai laikytis vandenyje“, – tikina treneris.

Pasak jo, norint reguliariai užsiimti aktyvia veikla vandenyje, visų pirma, svarbiausia išmokti teisingai kvėpuoti bei laikytis vandenyje. Netaisyklinga laikysena plaukiant gali turėti priešingą poveikį – kenkti sveikatai.

Plaukia ir jauni, ir seni

„Dar viena įdomi tendencija Kaune – itin plačios lankytojų amžiaus žirklės. Plaukimo entuziastai seniai žino, kad pradėti niekuomet nėra nei per anksti, nei per vėlu. Kadangi plaukimas yra žemo intensyvumo veikla, leidžianti atsipalaiduoti ir tolygiai paskirstanti krūvį, ja užsiimti gali ir kitomis sporto šakomis jau nebesidomintys senjorai. Pastarųjų metų tendencijos rodo, kad tai suprato ir Kauno gyventojai“, – įsitikinęs M. Plečkaitis.

Vyriausiam klubo „Banga“ klientui, išmokusiam plaukti būtent „Girstučio“ baseine – jau beveik 80 metų.

Sprendžia sveikatos problemas

„Vanduo teigiamai veikia žmogaus organizmą. Plaukiojant mūsų oda apvaloma nuo dulkių, prakaito, stipriai suintensyvėja odos ir poodinio sluoksnio mityba. Remiantis tyrimų duomenimis, plaukimas yra gera priemonė įvairioms ligoms gydyti. Jis sėkmingai taikomas gydant stuburo iškrypimus, pilnapadiškumą, astmą, kitas kvėpavimo trakto ligas“, – sako plaukimo treneris.

Jis pastebi, kad įvairias sveikatos problemas spręsti žmonės renkasi grupinėse vandens treniruotėse, ypač populiari – vandens aerobika.

„Per keletą veiklos metų turime jau ne vieną sėkmės istoriją: mūsų lankytojai baseine ne tik išmoksta plaukti, bet ir susigrąžina iki tol sunkiai valdytų kojų bei rankų judrumą, įveikia astmą ir širdies problemas“, – rezultatais džiaugiasi M. Plečkaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)