Čiurnų patinimui įtakos gali turėti ir genetika, todėl paprastai nerimauti dėl to nereikėtų, ramina daktaras. Jo teigimu, čiurnos patinsta, kai padidėjusios riebalų ląstelės dėl žemės traukos pasmunka žemyn ir į tą vietą pro kraujagyslių sieneles iš kraujo prasisunkia skystis. Čiurnos patinsta ir dėl riebalų, ir dėl skysčio. Senatvė čia niekuo dėta. Tiesiog merginai ar moteriai nepasisekė, patikina gydytojas.

„Kartais, padidėjusios čiurnos verčia sunerimti, bet tik tada, kai būna ištinę ir pėdos. Dar daugiau, jei tinsta, tai pirmiausiai pėdos ir tik sunkesniais atvejais tinimas kyla aukštyn. Tai gali būti inkstų arba širdies ligų ženklas“, – pasakoja profesorius.

A. Unikauskas atskleidžia kelias gudrybes, kuriomis pasinaudojus, savo čiurnomis moterys džiaugsis labiau.

Petražolių arbata. Galite tiesiog valgyti petražoles, tačiau jų arbata yra labiau koncentruota. Kadangi tai natūralus diuretikas, su šlapimu jūs pašalinsite dalį skysčio, besikaupiančio kojose. Arbata gaivina ir be cukraus, todėl ją gerdami išvengsite papildomo cukraus, kuris turi įtakos svorio augimui. Geriausia arbatos dozė – puodelis per dieną.

Bateliai. Kojos „kaladės” daugumai moterų estetinė problema. Smailianosiai kūno spalvos bateliai vizualiai susiaurina jūsų čiurnas ir sukuria ilgesnių kojų iliuziją. Prie to prisideda ir batelių spalva.

Šokdynė. Tai puiki priemonė blauzdoms stiprinti. Tai vos kelis eurus kainuojantis sprendimas, kurio nauda bus akivaizdi. Čiurnų apimties sumažinti negalima, tačiau galima padidinti blauzdų apimtį ir taip pakeisti proporcijas. Vizualiai kojos atrodys geriau. Per šokdynę šokinėkite apie 10 minučių kasdien. O jei šokdynė jums nepatinka, galima atlikti kitus kojoms skirtus pratimus.

Kremas nuo hemorojaus. Jokių tyrimų atlikta nebuvo ir įrodymų nėra, nors tam tikra logika egzistuoja. Kadangi pašalinio poveikio nėra ir tai išorinė priemonė, galite ją išbandyti. Tepalas hemorojui gydyti, mažindamas skysčių kiekį audiniuose, gali sumažinti kojų patinimą, tačiau labai stipraus efekto nebus.

Daugybė užsienio žvaigždžių taip pat naudoja kremą nuo herojaus ir tikrai ne pagal tiesioginę paskirtį. Holivudo aktorė Sandra Bullock naudoja hemorojaus tepalą paakiams. S Bullock 49–eri. Nežinia, kiek tiksliai jos paakiams padėjo hemorojaus kremas, bet ji atrodo puikiai.

Parengė Eimantė Juršėnaitė.

Daugiau – laidos „Klauskite daktaro“ įraše.