30 m. Kaylą Rahn senokai vargino pilvo skausmai ir nepaaiškinamai didėjantis svoris, rašo livescience.com. Moteriai darėsi sunku vaikščioti. „Imdavo trūkti oro, kol nueidavau iki automobilio“, – pasakojo K. Rahn.

Medikai liepė jai mažinti svorį, tačiau nepaisant pastangų, svoris vis didėjo.

Galiausiai skausmas pilve pasidarė toks stiprus, kad moteris atsidūrė ligoninės priimamajame. Gydytojai pagaliau identifikavo problemą – 23 kg dydžio auglį kiaušidėse. Paaiškėjo, kad tai – kiaušidžių cistadenoma. Štai kaip jis atrodė.

Tokio pobūdžio augliai susiformuoja iš viršutinio kiaušidžių sluoksnio, epitelio. Panašus atvejis užfiksuotas 2010 m. Saudo Arabijoje.

Kiaušidžių cistadenomos sudaro apie 15 proc. visų kiaušidžių auglių.

Cistadenomų viduje yra tirštas želės konsistencijos skystis. Cistadenomos gali būti labai didelės. Žinomas atvejis, kai buvo susiformavusi 136 kg dydžio cistadenoma. Birželį vienai Konektikuto gyventojai medikai išoperavo 60 kg svorio kiaušidžių auglį, rašė „Live Science“.

Kiaušidžių cistadenomos dažniausiai susiformuoja 20–40 m. amžiaus moterims, bet, 2014 m. apžvalgos duomenimis, yra buvę atvejų, kai auglių atsiranda moterims jau po menopauzės.

K. Rahn gydytojas – akušeris, ginekologas Gregory‘is Jonesas iš Jacksono ligoninės Montgomeryje (Alabamos valstija) teigė savo gydymo praktikoje matęs kiaušidžių cistadenomų, bet K. Rahn auglio dydis jį nustebino. „Tai vienas didžiausių (auglių), kokius tik man teko matyti ar operuoti“, – sakė jis.

K. Rahn atliko operaciją, auglį pašalino, šiuo metu ji sveiksta. Dabar moteris telpa į senuosius drabužius. „Į šią suknelę, kurią dabar vilku, prieš metus netilpdavau“, – teigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)